Waarom Investeren in Jezelf Noodzakelijk Is

By Robert Jansen | Lifestyle

okt 21

Ben je bang om te investeren in jezelf? Snap ik! 

Het kost een hoop geld; investeren in jezelf. Een cursus. Training. Je eigen ontwikkeling. Een boek kopen. Kost allemaal geld. En waarom is investeren in jezelf dan toch noodzakelijk?

In dit artikel gaan we kijken naar waarom investeren in jezelf NOODZAKELIJK is om verder te groeien.

Kortgeleden heb ik zelf ruim €1500,- neergeteld in deze online universiteit. Het was een rib uit mijn lijf maar ik wist tijdens het gesprek met John van lsob.nl dat het de investering meer dan waard was.

In dit artikel spreken we geregeld over een investering als zijnde een cursus, training of coachingstraject. Investeren in jezelf kan echter op VEEL verschillende manieren!

Door te investeren in jezelf neem je risico

Dat je een risico neemt is al goud waard. Je stapt uit je comfortabele leven. Even uit het veilige wereldje. Als je het investeren in jezelf liever aan anderen overlaat, denk dan nog eens na. Waarom zou je NIET investeren in jezelf?

Heb je een cursus, boek, training, coachingstraject of andere vorm van ontwikkeling in het verschiet liggen? Komt het er maar niet van? Vanwege geld, tijd, motivatie, energie, angst voor het onbekende of wat de reden dan ook mag zijn.

Stop met uitstellen van investeren in persoonlijke ontwikkeling. Het is voor jou persoonlijk. Het perfecte moment bestaat niet. Het moment is NU.

Met investeren in jezelf krijg je nieuwe inzichten

Of het nu je geld waard is of niet. Het is eigenlijk altijd het geld waard. Elke investering in jezelf waarvan je weet dat het je goed zal doen. Het levert je nieuwe inzichten op en een nieuw perspectief.

Het fijne aan daadwerkelijk de investering doen in jezelf zorgt dat je een wijzer persoon wordt. Op het moment dat het een juiste investering was in wat dan ook, dan krijg je die nieuwe inzichten.

Maar ook op het moment dat het tegenvalt. Natuurlijk hopen we allemaal dat het brengt wat het beloofd. Maar op het moment dat het NIET brengt wat we verwachtten, zijn we wel wijzer. We hebben de knoop doorgehakt en we hebben een nieuw inzicht meegekregen.

Misschien is dat wel dat het toch niet iets voor ons is. Hopelijk is het juist wel verrijkend. In ieder geval hebben we de twijfel overwonnen.

Door te investeren in jezelf stijgt de levenskwaliteit

Als de investering in jezelf goed uitpakt dan zal je levenskwaliteit -drastisch- verhogen.

Stel dat je een man bent en je mist vaardigheden om met een wildvreemde vrouw een gesprek te beginnen en te behouden. Je gaat op zoek naar een cursus en komt terecht bij Conversatie Koning van AttractionGym.

De investering is niet mis en ja het kan een flink bedrag voor je zijn. Maar maakt dat uit als we kijken naar wat het oplevert? Is dat niet waar het allemaal om draait?

Als de cursus, training, het boek of coaching onze levenskwaliteit verhoogt; maakt het dan eigenlijk uit wat het kost?

Je leert nieuwe mensen kennen

Tegenwoordig hoort bij vrijwel elk boek, training, cursus, of een vorm van coaching een community, forum of andere vorm van social media.

We krijgen altijd wel een Facebook groep waarbij we ons kunnen aansluiten. Op die manier kunnen we verbinden met gelijkgestemden.

Altijd handig om met mensen te connecten die op eenzelfde niveau zitten en met dezelfde problemen worstelen. Je vindt altijd mensen die een hoger niveau hebben waar je veel van kan leren. Daarbij zijn er mensen die nog niet zo ver als jij zijn en daarmee van jouw kennis gebruik kunnen maken.

Bij sommige trajecten is er een mogelijkheid om in real-life met je community af te spreken. Regelmatig worden er meetings georganiseerd. Erg fijn om met gelijkgestemden te babbelen en nieuwe inspiratie op te doen.

Je betekent iets voor jezelf door te investeren in jezelf

Veel mensen zeggen dat je met investeren in jezelf nogal egoïstisch bezig bent.

Laat ze lullen.

Voor van alles en iedereen hebben we wat over. En voor onszelf? Bijna niemand investeert eens een goed bedrag in zichzelf. Je kan ook een cursus volgen waarin je leert hoe je meer geld in kortere tijd in het laatje brengt. Volg die cursus en daarna kan je alsnog meer investeren in anderen -of jezelf, wat je wil ;).

Toch geeft het een goed gevoel; investeren in jezelf. Om even terug te komen op wat ik in het begin aangaf; mijn recente investering van ruim €1.5K … dat voelt GEWELDIG!

Ik heb het geld niet 1 2 3 liggen, maar dat geeft niet. Ik vind wel een weg om het bij elkaar te krijgen. En anders zoek ik maar een manier. Misschien moet ik harder werken. Misschien moet ik slimmer werken. En zeer waarschijnlijk moet ik veranderen als persoon.

Met investeren in jezelf groei je als persoon

Dit is waar het allemaal op neerkomt. Investeren in jezelf is NOODZAKELIJK als je wil groeien als persoon. Wil je verder ontwikkelen? Wil je ergens beter in worden? Wil je meer geld verdienen, betere communicatieve vaardigheden ontwikkelen, of is er een ander gebied waar je in wil uitblinken?

Doe die investering. Investeer het geld erin. Doe het niet en je groeit ook niet.

In het begin zal het wat onwennig voelen, helemaal als je het geld helemaal niet hebt liggen. Maar geloof mij (en de meest succesvolle mensen op aarde), uiteindelijk ben je jezelf dankbaar. En ben je dankbaar dat je dit hebt mogen doen.

Nederland is een land waarin de mogelijkheden eindeloos zijn. We moeten ze alleen wel willen zien. Als we alleen maar de problemen en onmogelijkheden willen zien, dan wordt het een saai en moeilijk leven. Zien we juist de mogelijkheden en alles wat we ZELF kunnen. Dan kan het een lang, prachtig en rijk leven worden.

About the Author

Hoe cliché het ook is; aan kennis alleen heb je niets. Pas het toe. Oefen. Onderneem actie en bouw die ervaring op. Ik geef je de kennis, aan jou de eer om er actie op te ondernemen. Ik laat je sleutels naar succes zien en leer je tevens hoe je een passief inkomen opbouwt met het internet. Dat laatste laat ik zien in Affiliate Marketing Domination (www.amdomination.nl)

>