Cruciaal voor succes! Creëer je eigen visie, maar hoe?

By Robert Jansen | Lifestyle

mrt 08
visie

Visie is het zichtbaar hebben van een duidelijke eindbestemming / een duidelijke kijk hebben op je leven en hoe je wenst dat je leven eruit ziet.

Elk bedrijf en elk succesvol persoon heeft het duidelijk voor zichzelf.

Het is heel simpel, je hebt een bestemming voor ogen waar je naartoe wilt gaan. Je hebt een mening over hoe je leven er uit moet zien en daar werk je naar toe.

Heb jij een duidelijke visie?

Ook het hebben van geen visie is een visie.
Net als geen keuze maken ook een keuze is.

Als je geen visie voor ogen hebt, dan doe je maar wat. En dat kan ook een visie zijn: “We zien wel waar het schip strandt.”

Zo beginnen veel mensen overigens. Je doet maar wat of je doet datgene waarvan je denkt dat dat het goede is. Als je vervolgens iets voelt knagen, je voelt dat het niet helemaal lekker loopt, creëer je een visie.

Van jongs af aan leren de meeste mensen de visie van hun ouders en hun omgeving aan te nemen. Toch hebben veel mensen uit vorige generaties niet echt helder punt waar ze naartoe willen. Voor de meesten stond hard werken centraal. Zelfontplooiing bijvoorbeeld was veel minder een punt van aandacht, maar als je om je heen kijkt zie je dat de wereld veranderd.

Ik vind het mooi om te zien, mensen worden wakker en steeds meer zien we in dat het anders kan.

De visie die we opgelegd krijgen door onze ouders/familie/school/vrienden of de kerk wordt steeds vaker in twijfel getrokken. Daardoor creëren we onze eigen visie.

Het is leuk om datgene te doen waar je mee opgegroeid wordt, maar het is geweldig als je datgene doet wat jijzelf belangrijk vindt.

Wil je meer succes halen in je leven, creëer dan een duidelijke visie.

Visualiseer glashelder waar je naartoe wilt 

Het is niet makkelijk, want vaak zien we niet hoeveel mogelijkheden er werkelijk voor ons klaarliggen. We zien alleen dat waarmee we zijn opgegroeid en zijn ons niet bewust van de ontelbare mogelijkheden die het leven en de wereld bieden.

Het is een kwestie van op onderzoek uit gaan. De wereld leren kennen, de mogelijkheden leren kennen en vervolgens uitzoeken wat je wilt. Voor de daredevils onder ons is het fantastisch om ZELF een visie te creëren, zonder dat je je iets aantrekt van anderen.

Ik heb diep respect voor diegenen die dat kunnen en zich vervolgens naar die visie toewerken.

Voor diegenen die een eigen visie creëren, volledig achter zichzelf staan en hun volledige focus op hun visie leggen om alles waar te maken… Respect.

Zonder dit onderdeel zul je nooit het succes behalen wat je wenst. 
Met dit cruciale onderdeel heb je duidelijk wat je wilt, je weet waar je naar toe gaat!
De stuurman van een boot op de oceaan heeft over het algemeen ook heel duidelijk waar hij heen wilt. Heeft hij dat niet, dan waait hij mee met de wind.

Veel mensen leven op die manier. Ze laten zich leiden door andermans opvattingen, ideeën en idealen, zonder zelf voor ogen te hebben wat ze zélf echt belangrijk vinden.

Kijk eens naar Tim Veninga, Nederlands’ bekendste datingcoach.

Tim Veninga, bekend als datingcoach helpt zowel mannen als vrouwen om meer succes met het andere geslacht te krijgen. Hij is o.a. bekend van zijn boek Manslut en de online cursussen Gespreksninja en de Van Bitch Naar Baas Bom.

Meningen over hem lopen sterk uiteen en buiten dat hij veel fans heeft, heeft hij veel te maken met haters. Vooral feministen hebben nog wel eens de pik op hem.

Hoe kan dat zo?

Hij heeft glasheldere visie. Hij is onwijs goed met vrouwen (heeft zelf drie vriendinnen en gaat elke week uit om menig one-night-stand te regelen, naast zijn andere scharrels) en leert anderen beter te worden met vrouwen. Hij is heel duidelijk in het ‘kap met zeiken en gedraag je als een baas’.

Diep respect voor die man, ook al ben ik het niet altijd met hem eens, hij heeft vaak een punt. Hij gaat duidelijk buiten het boekje en deze man denkt zwaar out-of-the-box.

Hij heeft een visie als niemand anders.

En je kunt zeggen van hem wat je wil, maar hij heeft al zijn zaken goed op orde.

Durf buiten het boekje te gaan

En creëer een visie die van de standaard afwijkt. Dat is waar ik voor sta.

Maar goed, het is JOUW visie. Ga er daarom even voor zitten:

  • Hoe kijk je tegen het leven aan?
  • Hoe wens je dat je leven eruit ziet?
  • Hoe zie je je ideale leven voor je?
  • Hoe ga je dat voor elkaar krijgen?
  • Wat zijn jouw krachten en hoe ga je daar gebruik van maken?

Het is niet erg om een visie te hebben die (sterk)afwijkt van de standaard. Mensen hebben juist diep respect voor je als je je eigen plan maakt & volgt.

Stel dat je sterk gelovig bent opgevoed, maar na verloop van tijd realiseer je je steeds sterker dat de religie niet past bij jouw idealen en bij jouw visie. Misschien wil je wel overstappen naar een ander geloof of ben je atheïst.

Ik ben sterk van mening dat het JOUW leven is en dat je alleen jouw gewenste succes behaald als je jouw visie helder krijgt en dit achterna gaat. Werk ervoor.

Ja, mensen zullen je de rug toekeren. Zelf zijn ze het er niet mee eens of hebben ze de stap zelf nooit durven zetten. Anderen respecteren je juist des te meer, omdat je de keuze hebt durven maken en je eigen idealen achterna gaat.

Je laat je leven niet leiden door conditionering of omstandigheden, maar je laat je leven door jouw visie, datgene wat JIJ belangrijk vindt. Mensen kunnen je haten of respecteren, maar degene die jouw straks het meest respecteert, is jijzelf.

Het is JOUW visie (niet van anderen)

Het is niet de mijne, het is JOUW visie.
Ga er daarom rustig voor zitten en schrijf uit wat je belangrijk vindt. Beter neem je hier even rustig de tijd voor en denk in eerste instantie niet na over of het wel of niet mogelijk is. Ga uit van je gevoel en wat je hart je ingeeft.

Kijk later wat er wel of niet mogelijk is en hoe je daar aan gaat werken. Zie het als een brainstorm sessie over jouw visie.

Alles kan en alles mag. Het leven biedt veel meer mogelijkheden dan we vaak denken. 

Weet je niet wat je wil in je leven? Maak dan een eind aan je innerlijke bitch met een krachtige audio cursus.

HET IS TIJD VOOR VERANDERING  

Follow

About the Author

Verslaafd aan zelfontwikkeling (in de meeste brede zin van het woord), copywriting en geld verdienen op het internet. Ik help jou je doelen te behalen. Niets is mooier dan het heft over eigen leven VOLLEDIG in handen te hebben.

>