Trading Navigator Review + Ervaringen met Beleggen.com & Harm van Wijk

By Robert Jansen | Financieel & rijk worden

mrt 29
Recensie Trading Navigator Beleggen.com

Mag ik je van harte welkom heten bij deze Trading Navigator Methode review en ervaringen? 

In de 21e eeuw is er langzaam maar zeker steeds meer aandacht gekomen voor beleggen. Zowel in opties als ook in aandelen. Dit betekent dat er hier vandaag de dag meer geld in om gaat dan ooit tevoren.

Dit houdt direct in dat er een hoop kansen liggen voor iedereen die zich een beetje wilt verdiepen in beleggen. Er gaat onbeschrijflijk veel geld in rond. En dus zijn er in de basis extreem veel mogelijkheden om geld te verdienen.

In deze Trading Navigator Methode recensie neem ik je mee in mijn ervaringen met de 6 weekse cursus van Harm van Wijk. 

 • Je komt alles te weten over de inhoud van de cursus de sterke en zwakke punten en mijn eindconclusie over de betrouwbaarheid ervan. Ook vertel ik je wie Harm van Wijk precies is en of deze man te vertrouwen is.
 • Niet alleen dat. Ik ga je ook een stukje basis geven over beleggen middels de Beleggen.com opvattingen. Dit zijn onderbouwde strategieën die Harm al jarenlang toepast en optimaliseert. En zijn succesvolle strategie deelt hij tevens in de Trading Navigator Methode.

Pak een kop koffie of thee en ga er maar eens goed voor zitten. Want deze recensie is zeer uitgebreid en belicht ALLES over de trading navigator software strategie van Doctorandus Harm van Wijk.

Gratis training 'De basis van succesvol beleggen'

Hoe Harm van Wijk zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot ware expert op het gebied van beleggen + welke strategie hij naleeft om mooie rendementen te behalen bespreekt hij in zijn gratis webinar. Kun je niet wachten en wil je direct beginnen met de methode? Bekijk dan de aanbieding.

Terug naar de basis: Wat is beleggen precies?

Om het heel simpel te houden; beleggen is een manier om van je huidige geld méér geld te maken. Je investeert ergens in, bijvoorbeeld in crypto, met het idee dat het in waarde zal stijgen.

Op het moment dat je wat geld over hebt, doe je er goed aan om hiermee te beleggen. Geld onder je matras bewaren, is niet meer van deze tijd. En met geld op je spaarrekening zetten, word je vandaag de dag ook niet meer rijk.

Wel wil je ALTIJD bedachtzaam je geld ergens in investeren. Zomaar ergens geld instoppen, zonder dat je het goed onderzocht hebt, is een recept voor verloren geld. Wanneer je gaat beleggen, doe je dit bijvoorbeeld in aandelen, opties, goederen of cryptovaluta. 

Er zijn oneindig veel mogelijkheden

Beleg je in aandelen, dan word je voor een klein gedeelte eigenaar van een bepaald bedrijf. Je koopt de aandelen, waarna je hoopt dat deze in waarde gaan stijgen. Op den duur worden je aandelen dan namelijk meer waard.

Als dit goed gaat, verkoop je je aandelen op een later punt weer. Het verschil tussen het aankoopbedrag en het verkoopbedrag is dan je winst. In sommige gevallen krijg je tussendoor ook nog een dividend uitgekeerd.

Tegelijkertijd kan het natuurlijk ook goed zijn dat de waarde van een belegging tussentijds daalt. Je maakt dan geen winst, maar verlies. Tenzij je je belegging net zo lang aanhoudt totdat deze weer gaat stijgen. Echter is deze zekerheid er nooit. En dus heb je te maken met risico.

Om het risico tijdens beleggen te minimaliseren, heb je de juiste kennis nodig. Iedereen is namelijk in staat om mee te doen op de beleggingsmarkt. Echter zijn er maar weinig investeerders die goed weten te onderscheiden waar ze wel en niet in moeten beleggen.

De juiste kennis op dit gebied kan ervoor zorgen dat je risico minimaal is en dat je op de lange termijn winst maakt.

Aan de slag met de Trading Navigator software of toch Cryptocurrency?

Er zijn zo veel opties om je geld in te gaan investeren. Daarom is het slim om de juiste keuze te maken.

Trading Navigator review
 • Wist je namelijk dat Harm van Wijk recentelijk de handen ineen heeft geslagen met Jan Robert Schutte? Zij hebben de dynamische training X10 met Crypto opgezet. Een handige cursus waarbij je over de schouder van Jan Robert meekijkt hoe hij geld verdient met cryptotrading. Ik zal over de X10 met Crypto cursus ook nog een review maken. Het team heeft namelijk ook de X10 met Crypto nieuwsbrief uitgebracht met als uitdaging: van €20K naar €200K.
 • Wel is het zo dat je voor de helft van het geld een evengoede (en veel overzichtelijkere) cursus krijgt van Corné Marchand. Dat is de cursus Cryptonite waar je je nu met 50 euro kassakorting voor kunt aanmelden met de kortingscode VIP50.

Er zijn zoveel mogelijkheden.

Het is maar net wat je zelf wil. Ik houd van eenvoud en mijn beleggingen staan nog in de startblokken (anno 2021), daarom vond ik de Cryptonite cursus erg laagdrempelig. Voor andere mensen zijn de methodes van Beleggen.com weer aantrekkelijker.


Hoe ik ben begonnen met de Trading Navigator Methode

Als geïnteresseerde in beleggen, werd het me al snel duidelijk dat ik er nog maar weinig vanaf wist. Ik wist dat sommige mensen er veel geld mee verdienden, maar ik wist niet hoe. Het intrigeerde mij dan ook al snel. Hoe deden deze investeerders het?

Ik begon al snel het internet af te struinen. Naar mijn mening waren er vast en zeker genoeg plekken waar ik hier informatie over kon vinden. Bijvoorbeeld op Youtube of op een online forum. In principe was ik in het begin niet teleurgesteld. Er is hier en daar zeker wel wat informatie te vinden op het internet.

Aan de hand van mijn nieuw opgedane (beperkte) kennis besloot ik alvast voor een paar tientallen euro’s te gaan beleggen. Je raadt het al, dit was weinig succesvol..

In mijn ervaring is het gevaar voor bijna iedereen dat je na het bekijken van een paar Youtube video’s al denkt dat je het ei van Columbus hebt gevonden. Dat je precies weet hoe je rijk gaat worden op de beleggingsmarkt. De realiteit kan dan hard zijn.

Blijven aanklooien of serieus aan de slag met bewezen strategieën

Voor mij waren er op dat moment 3 opties:

 1. Opgeven. Opgeven zit niet in mijn natuur. Wanneer iets me interesseert, wil ik er in ieder geval wat moeite voor doen om te kijken of het mijn tijd waard is. Deze eerste optie ging het dus niet worden.
 2. Zelf blijven aanklooien met gratis informatie. Er is gigantisch veel info te vinden op YouTube en in blogs. Het probleem wat ik zelf al gauw merkte is dat iedereen elkaar tegensprak. Allerlei beleggings-guru's beloven de gouden sleutel te hebben gevonden. Uiteindelijk kwam ik bedrogen uit.
 3. Een bewezen strategie vinden en uitvoeren. Aangezien de eerste 2 opties eigenlijk geen opties waren, bleef alleen deze nog over. Dit deel serieus te gaan nemen en doordacht & methodisch te gaan investeren en beleggen. Dus niet door gratis Youtube video’s af te struinen van zogenaamde ‘experts’, maar door op zoek te gaan naar een ervaringsdeskundige.

Al snel viel mijn oog op Harm van Wijk en zijn Trading Navigator Methode. De eerstvolgende stap die ik altijd neem, is onderzoeken wie de cursus heeft gemaakt. Is die persoon betrouwbaar? En heeft hij of zij echt ervaring in het vak? Ik zal mijn bevindingen met je delen.

Beleggen.com betrouwbaar

Wie is Harm van Wijk en is hij echt een expert?

Om een antwoord te vinden op de eerder gestelde vragen, besloot ik op zoek te gaan naar informatie over Harm van Wijk. En ik moet zeggen; het viel me niet tegen.

Harm van Wijk is dus de oprichter van de Trading Navigator Methode. Hij staat bekend als de beleggingsexpert van Beleggen.com. Zo heeft hij intussen al een groot aantal boeken geschreven, waarmee hij beleggers helpt aan de juiste kennis om succesvol te beleggen.

Daarnaast is het ook goed mogelijk dat je Harm kent van tv of radio. Hij is bijvoorbeeld langsgekomen bij Eenvandaag, BNR nieuwsradio, RTL Business Class en Finance Television.

Voor mij persoonlijk allemaal indicatoren dat Harm van Wijk in ieder geval tot op zekere hoogte weet wat hij doet. Dat is trouwens ook wat de SNS Bank, ING en ABN Amro dachten. Ze gingen de samenwerking met hem aan.

Daarnaast heeft Harm zelf ook een opleiding in de Economie afgerond. Dit betekent dat hij doctorandus is. De titel drs. klopt dus zeker wel!

Al met al heeft Harm van Wijk al zo’n 25 jaar ervaring in zijn vakgebied opgedaan. Hij weet hierdoor alle in’s en out’s van de financiële wereld. Al zijn kennis heeft hij samengebundeld in de Trading Navigator Methode. Deze kennis blijft hij overigens optimaliseren. Ik heb Harm op WhatsApp en spar met hem regelmatig over nieuwe ontwikkelingen binnen en buiten zijn ondernemingen.

Gratis Video's

In 10 stappen succesvol beleggen


Beleggen met de BFM tools


De reden waarom je GEEN geld verdient met beleggen


Risico's bezwaar beleggen


Emoties bij beleggen


Gratis training van Harm


Interessante waterstof aandelen


Bibliografie

Zo, dat is al een hele rits aan gratis video's. Naast al die gratis info biedt hij ook allerlei ebooks aan. Ook deze kun je zonder maar een cent te betalen bemachtigen! Het enige wat je hoeft te doen is je naam en emailadres door te geven waar het naartoe gestuurd mag worden.

Trainingen

Als laatste zijn er verschillende trainingen te volgen om je beleggingsgame naar het volgende niveau te tillen.

Beleggen.com Bundel gratis download

Conclusie: is de oprichter van Beleggen.com betrouwbaar?

Volgens mij hoef ik hier niet echt meer een antwoord op te geven. Deze man is denk ik dé ervaringsdeskundige en oude rot in het vak. Zeker betrouwbaar en een goede gozer in de omgang. Deskundig, eerlijk en heel intelligent.

De afgelopen jaren heeft Harm ontzettend veel video's geplaatst op YouTube.


Mijn verwachting vooraf van de Trading Navigator Methode

Met de kennis en kunde van Harm van Wijk zit het dus wel goed. Dit gaf mij al met al direct veel verwachtingen van de Trading Navigator Methode. Het was vooraf zeker mijn insteek dat ik alles te weten zou komen over beleggen in aandelen en opties.

Aan het eind van de cursus zou ik in staat moeten zijn om volledig zelfstandig geld te verdienen op deze manier. Gezien de ervaring en aanwezige kennis van Harm was ik zeker van mening dat deze potentie erin zat. Al met al zou ik mijn verwachtingen op de volgende manier samenvatten.

Alles ontdekken over:

 • Wat beleggen precies inhoudt
 • Alle vakjargon die bij beleggen komt kijken
 • Praktische strategieën om succesvol te beleggen
Trading Navigator review

Wanneer de cursus dit alles omvat, zou ik in staat moeten zijn om volledig zelfstandig aan de slag te gaan. En dat is uiteindelijk toch waar het allemaal om draait. Een manier vinden om op een betrouwbare wijze geld te verdienen met beleggingen. Zowel voor de korte termijn resultaten als voor de lange termijn.

Hoe fijn is het om gedoseerd investeringen te doen waarmee ik voor over 10 tot 30 jaar mijn financiële vrijheid (en dat van mijn kinderen) kan verzekeren? Dat is denk ik waar het allemaal omdraait. Een rooskleurige financiële toekomst voor mij en mijn nageslacht.


De inhoud van de Trading Navigator Methode

Dan is het nu tijd om door te nemen wat de inhoud van de Trading Navigator Methode precies is. Deze cursus is ingedeeld in verschillende modules, gevolgd door een groot aantal bonussen. Door op een logische wijze door deze cursus heen te gaan, leer je van begin tot eind alles over beleggen.

Het is dan ook zeker aan te raden om te beginnen bij het begin. De cursus is zodanig opgebouwd, dat het een logische structuur heeft, al kostte het mij wel wat uren om dit te ontrafelen. Ik vond het overzicht behoorlijk rommelig en onoverzichtelijk.In het begin was het dus voor mij een kwestie van overzicht creëren en een plan maken.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarna leer je steeds een beetje meer over de juiste manieren van beleggen.

Module #1: Welkom bij Beleggen.com

In Module 1 maak je voor het eerst kennis met het complete onderwerp. Dit betekent dat het een echte introductie is voor beleggen. Hoe het werkt, welke begrippen erbij komen kijken en welke tips & tricks er van toepassing zijn.

Zo wordt er bijvoorbeeld uitgebreid stilgestaan bij het plaatsen van een order. In de eerste module wordt meteen duidelijk dat Harm je echt bij de hand neemt. Hij gaat niet te snel, maar houdt het bij de basis.

Tegelijkertijd neemt hij ook alvast een stukje mindset mee. Het is namelijk belangrijk om open te staan om nieuwe dingen te leren. En om niet direct overweldigd te worden door de mogelijkheden. Beleggen is niet iets wat je binnen 1 dag onder de knie hebt. Hier gaat wat tijd in zitten.

Hierdoor is de eerste module de ideale fundering voor de rest van de cursus.
Trading Navigator Methode ervaringen

Module #2: Beleggingsstrategieën

In de tweede module weerlegt Harm direct al de aandacht naar beleggingsstrategieën. Het is zeker de moeite waard om hier een hele module aan te besteden. Beleggingsstrategieën zijn namelijk bijzonder uitgebreid.

De “Dogs” of the Dow theorie fascineerde mij bijvoorbeeld enorm. Het liet mij op een nieuwe manier naar koersen als geheel kijken.

Harm legt uit hoe een doel alleen bereikt kan worden aan de hand van de juiste strategie. Je hebt een punt nodig waar je naartoe werkt. Met de juiste strategie bewapen je dan jezelf om dit doel te bereiken.  


Module #3: Trendvolgend beleggen en Emotie

In module 3, ook wel week 3 genoemd, ligt de focus op trends. Het volgen van trends vermindert het risico dat je loopt als belegger. Het stuurt je in de goede richting. Echter moet je dan wel in staat zijn om deze trends te herkennen.

Tegelijkertijd speelt ook emotie een zeer belangrijke rol. Wanneer je namelijk alleen op emotie zou beleggen, dan gaat alles al snel mis. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin de waardes zakken. Het gevoel van paniek moet je dan aan de kant zien te zetten.

 • Laat logica altijd de bovenhand nemen. Denk aan de lange termijn!!

Gespreid beleggen helpt bij het minimaliseren van risico’s. Hierdoor hou je indirect ook je emoties beter in de hand. In module 3 ga je hier uitgebreid op in.


Module #4: Credit Spreads en Statistieken

Vervolgens maak je in de vierde module voor het eerst kennis met Credit Spreads en de belangrijke, relevante statistieken.

Zo leer je onder andere hoe beleggen in opties werkt en hoe je aan de hand van statistieken achterhaalt hoeveel procent winst er in verschillende situaties van toepassing is.

Bovendien zit er in deze module ook een werkboek bijgeleverd. In dit werkboek komen verschillende onderwerpen aan bod. Te denken valt aan de termen ‘uitoefening’ en ‘toewijzing’. Maar bijvoorbeeld ook de rechten en plichten die samenhangen met het handelen in opties.

Al met al is de vierde module een vrij lastige module qua inhoud. Veel nieuwe termen en veel nieuwe kennis. Harm doet gelukkig uitstekend zijn best om het zo behapbaar mogelijk te houden. Je zal zien dat de duidelijke video’s hier zeker aan bijdragen.

Harm van Wijk Beleggen.com

Module #5: Kansen en Monitoren

Dan ga je daarna alweer door naar de voorlaatste module van deze cursus. Harm tilt het niveau van de cursus hiermee nog net een stapje hoger.

Hij legt je heel specifiek uit hoe het mogelijk is om een jaarlijks rendement van boven de 20% te behalen. Bijvoorbeeld door het monitoren van statistische kansen. En door te begrijpen wat zaken als een ‘geschreven put’ nu precies betekenen.

Zoals altijd doet Harm dit gelukkig stap voor stap. Bovendien is het heel fijn dat je de video’s gewoon meerdere malen kunt begrijpen. Ik merkte persoonlijk dat dit het toch net wat duidelijker voor me maakte.


Module #6: Handelsplan en Trading journaal

Tot slot sluit het hoofdgedeelte van deze cursus af met de laatste module. Deze staat helemaal in het teken van een handelsplan opstellen en een trading journaal bijhouden.

Een handelsplan moet je zien als een overzicht van de verschillende trades die je wilt gaan doen. Daarbij is het doel altijd om niet te veel per transactie te verliezen. Nooit meer dan 1%.

Daarnaast is het ook heel waardevol om een trading journaal bij te houden. Daarin hou je dus bij wat je precies hebt gedaan. En wat er mis ging. En wat er juist goed ging. In mijn ervaring heel waardevol. Je leert heel erg van je fouten. En dat terwijl je tegelijkertijd ook juist weet wat werkt.


Bonussen

Daarnaast heeft Harm van Wijk zoals gezegd de Trading Navigator Methode uitgebreid met enkele bonussen. Deze waardevolle bonussen maken het nog aantrekkelijker om van deze cursus gebruik te maken. Het gaat dan om:

Bonus #1: Trading Navigator Software

De Trading Navigator Software helpt je aanmerkelijk bij het vinden van de juiste koersen. Het zorgt er namelijk voor dat je een goede voorspelling kunt doen. En dat je op basis van het verleden een inschatting kunt maken waar de minste risico’s liggen.

Bonus #2: 2 jaar alerts via Telegram

Daarbij krijg je ook 2 jaar alerts via Telegram. Je ontvangt zo op reguliere basis tips en informatie over specifieke aandelen. Dit verkort de hoeveelheid onderzoek die je zelf hoeft te doen enorm.

Bonus #3: Toegang tot de Trading Navigator community

Verder krijg je ook toegang tot de Trading Navigator community. Hier vind je een hoop knappe koppen bij elkaar, die waardevolle informatie met je delen. Bovendien zijn ze stuk voor stuk bereid om je te helpen bij problemen.

Ervaringen Harm van Wijk

Bonus #4: E-books ‘Geld verdienen met Opties’ en ‘Geld verdienen met Aandelen’

Vervolgens heeft Harm van Wijk ook nog 2 e-books die je gratis bij de cursus krijgt. Deze e-books gaan los in op geld verdienen met opties en geld verdienen met aandelen.

Bonus #5: Speeders, Sprinters en Turbo’s

Ook dit is een e-book, die specifiek gaat over speeders, sprinters en turbo’s. Wanneer je je op de financiële markt gaat begeven, wil je jezelf van alle mogelijke voordelen voorzien.

Bonus #6: MeXem transactietegoed


De 6e bonus die je al extra ontvangt bij de Trading Navigator Methode is MeXem transactietegoed. Zo kun je direct op dit handelsplatform aan de slag met handelen in aandelen en opties. Een goedkope manier om hiermee kennis te maken.

Bonus #7: Toegang tot een event voor 2 personen

Ook organiseert Harm van Wijk om de zoveel tijd een live event. Hierbij mag je één extra persoon meenemen. Niet alleen doe je hier heel veel kennis op, maar je raakt ook bijzonder geïnspireerd. Persoonlijk vond ik dit meer dan de moeite waard. Het leverde me een hoop inzichten op. Gecombineerd met veel motivatie om door te blijven zetten.

Bonus #8: 2 jaar VIP toegang tot De Slimste Belegger

Tot slot levert de aankoop van de Trading Navigator Methode ook nog eens 2 jaar VIP toegang tot de Slimste Belegger op. Daarmee verzeker je jezelf nog eens van een aantal extra voordelen.


Mijn ervaringen met de Trading Navigator Methode van Beleggen.com

Dan zijn we nu aanbeland bij het gedeelte waarin ik het met je ga hebben over mijn ervaring met de Trading Navigator Methode. Uiteindelijk heb ik namelijk alles natuurlijk volledig zelf ondergaan.

Al met al zal ik direct met de deur in huis vallen; de Trading Navigator Methode heeft mij ontzettend veel gebracht. Ik heb het idee dat ik in een relatief korte periode enorm veel heb geleerd over beleggen. Van complete leek na een echter kenner op het gebied van beleggen in aandelen als over beleggen in opties.

Toen ik begon met module 1 was ik zoals gezegd dus nog een echte beginner. Ik wist dat je met beleggen geld kon verdienen en dat je jezelf een financieel zekere toekomst kunt bezorgen. Echter had ik je op geen enkele mogelijke manier kunnen vertellen hoe dat dan precies in z’n werk gaat.

Beleggen.com oplichting

Compleet, duidelijk en sterk

Wat me direct positief opviel, was dat Harm van Wijk het stapsgewijs doorneemt en duidelijk maakt. De cursus is dan ook perfect ingedeeld voor een beginner. Vooral in het begin kan het allemaal wel redelijk overweldigend zijn.

Naarmate de cursus vordert, merk je ook dat Harm het niveau langzaam maar zeker begint op te krikken. Hij weet dat je meer en meer informatie over beleggen opdoet. En daarom gaat hij steeds meer de diepte in.

Uiteindelijk heb ik deze cursus een stuk sneller doorlopen dan voorgeschreven. Puur en alleen omdat ik het alleen maar interessanter begon te vinden naarmate de cursus vorderde. En aangezien ik mijn eigen dagen en tijden mag indelen, beet ik me in dit vast. De motivatie is op dat moment erg hoog om nieuwe dingen te blijven leren. In dit geval was het geld verdienen aan de hand van de Trading Navigator software en methode.

 • De beleggingsmarkt had me al snel volledig in z’n greep.

Direct toepassen in de praktijk

Tijdens het volgen van de cursus ben ik ook zonder aarzelen begonnen met zelf beleggen. Ik kan wel een hoop trainingen gaan volgen, maar zonder het toe te passen bereik ik nog niks. Direct toepassen dus. Ik maakte gebruik van mijn transactietegoed via MeXem. Nu heb ik nog niet direct bergen met geld verdiend, maar weet ik stap voor stap wel beter hoe dat doel te behalen is.

Aan de hand van de juiste informatie in combinatie met een effectieve strategie is het mogelijk. En dat is precies wat de Trading Navigator Methode te bieden heeft. Wat ik je wil aanraden is, naast de investering in de TNM, ook een bedrag vrij te maken wat je kunt investeren.

Het liefst is dit, zoals ik dat noem, speelgeld. Geld waar je mee mag doen wat je zelf wilt en wat je niet nodig hebt voor rekeningen en boodschappen. Ik had hier 1000 euro voor vrijgemaakt. Inmiddels (na 3 maanden) heb ik hier ruim 1500 euro van weten te maken. Toch een mooie winst nu al!

Gevarieerde community van hoog niveau

Wat me erg positief verraste was de community. Het gevoel van saamhorigheid en diversiteit is hier hoog.


Conclusie van deze recensie

Om een duidelijke conclusie aan deze cursus te hangen, vind ik het persoonlijk altijd heel zinvol om de voor- en nadelen tegen elkaar op te wegen. Iedereen is dan in staat om voor zichzelf te bepalen of de cursus aan de verwachtingen voldoet.

Zoals al even kort aangegeven, heb ik zelf enorm veel gehad aan deze cursus. De Trading Navigator Methode staat bol van de waardevolle informatie over beleggen. Het helpt dan alleen maar meer dat de cursus wordt gegeven door een ervaringsdeskundige als Harm.

Je neemt meer aan van een professional. Van iemand die zelf heeft bereikt wat hij aan je leert. Afsluitend zijn mijn persoonlijke voor- en nadelen opgevallen van deze cursus:

Beleggen.com ervaring

Voordelen

 • Diepgaande informatie: Deze cursus bevat een grote hoeveelheid specialistische informatie. Informatie die je niet terugvindt in gratis Youtube video’s. Het is een zeer complete cursus. Zo heeft het bijvoorbeeld heel veel toegevoegde waarde om de cursus meer dan één keer te doorlopen. Je ontdekt iedere keer weer een nieuwe tip, strategie of tactiek om meer geld te verdienen met beleggen.
 • Expert: Verder is Harm van Wijk dus een ervaringsdeskundige op dit gebied. Hij zit intussen al meer dan 30 jaar in het vak. Hierdoor weet hij als geen ander wat er bij beleggen komt kijken. Welke valkuilen er gelden en welke strategieën tot de grootste kans op succes leiden. Het is precies waar je als cursist naar op zoek bent. Een expert op het vlak waar je zelf interesse in hebt.
 • Stap-voor-stap uitleg: Daarnaast is het ook zeker een groot voordeel dat het hier om een stap-voor-stap uitleg gaat. Je wordt echt bij de hand genomen om van begin tot eind iets nieuws te leren. Daarbij is het belangrijk dat een cursus niet te snel gaat. Dan raak je de meeste cursisten namelijk kwijt. Deze cursus pakt dat heel goed aan. Naarmate de cursus vordert, merk je echt dat de moeilijkheidsgraad toeneemt.
 • Grote hoeveelheid bonussen: Verder krijg je bij de Trading Navigator Methode dus enorm veel bonussen geleverd. Dit is een enorme pré van deze cursus. Het levert een grote hoeveelheid extra gratis kennis op. Deze bonussen zijn alles bij elkaar duizenden euro’s waard.
 • Toegang tot waardevolle community: Iets wat voor mij persoonlijk altijd als een groot voordeel geldt, is de toegang tot een waardevolle community. Hier kun je eigenlijk nog veel meer informatie vinden dan in de cursus zelf. Wanneer je er een beetje tijd en aandacht aan besteed. Hele relevante, up to date kennis.
 • Voorkomt nemen onnodige risico’s: Verder scheelt het je ook een hoop geld wanneer je pas begint met beleggen na het volgen van deze cursus. Als je namelijk op eigen houtje begint, maak je een hoop beginnersfouten. Je trapt in een hoop onnodige valkuilen, die je dankzij het volgen van de cursus allemaal zou ontlopen.

Nadelen

 • Rommelig: De cursusomgeving lijkt in eerste instantie een bij elkaar geraapt zooitje. Het kostte me alleen al een paar uur om overzicht te creëren voor mezelf, want er staat van alles bij.
 • Geen korte termijn verdienmodel: Er is niet alleen maar sprake van voordelen bij deze cursus van Harm van Wijk. Zo moet je er bijvoorbeeld rekening mee houden dat dit geen korte termijn verdienmodel is. Het is wel mogelijk, maar het is niet wat de gemiddelde belegger vanaf het begin moet verwachten. Uiteindelijk zijn de informatie en bijbehorende strategieën bedoeld om langzaam maar zeker online geld te verdienen.
 • Altijd sprake van risico’s: Tot slot moet je er rekening mee houden dat er altijd sprake is van bepaalde risico’s. Want hoe je het ook wendt of keert, je weet van te voren nooit voor de volle 100% zeker of een belegging goed is. De risico’s kun je wel minimaliseren, maar nooit helemaal wegnemen. En dus moet je wel weten dat je hiermee te maken hebt.

Al met al is het een persoonlijke afweging of je de voordelen belangrijker vindt dan de nadelen. Voor mij was dat zeker het geval. Ik was zeer tevreden met de diepgang van deze cursus. Harm van Wijk dook echt zover de materie in, dat je je aan het eind direct een expert voelde.

En toen ik me vervolgens in de realiteit van het beleggen op een handelsplatform begaf, bleek dit niet alleen bij een gevoel te blijven. Ik maak nu prachtige resultaten mee. Zowel met mijn 'normale' beleggingen als mijn investeringen in cryptocurrencies (via Bitvavo)

Review Beleggen.com Crypto

Garantieregeling

Uiteindelijk is er nog één belangrijk onderwerp dat ik niet besproken heb; de garantieregeling. En ook dit zou eigenlijk wel als een voordeel van de Trading Navigator Methode kunnen gelden.

Op deze cursus is namelijk een ‘niet goed, geld terug’-garantie van toepassing. Op het moment dat je de cursus dus toch niet van een hoog niveau vindt, kun je gewoon je geld terugvragen.

Je hebt de mogelijkheid om dit binnen 30 dagen na de aanschaf van de cursus te doen. Dit biedt je ruim de tijd om te onderzoeken of je er waarde uit kunt halen.

Voor mij persoonlijk is dit altijd een belangrijke positieve indicatie. Het geeft aan dat de maker van de cursus vertrouwen in de inhoud heeft. Mocht deze immers tegenvallen, dan zou iedereen zijn of haar geld wel terugvragen.

In potentie kun je binnen 30 dagen de hele cursus één keer doorlopen. Het enige punt is dat je tegen die tijd nog niet weet of je er ook direct geld mee kunt verdienen. Dit is iets voor op de langere termijn.

Gratis training 'De basis van succesvol beleggen'

Hoe Harm van Wijk zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot ware expert op het gebied van beleggen + welke strategie hij naleeft om mooie rendementen te behalen bespreekt hij in zijn gratis webinar. Kun je niet wachten en wil je direct beginnen met de methode? Bekijk dan de aanbieding.

Trading Navigator Methode

9

Algemene indruk

7.9/10

Praktisch

9.2/10

Betrouwbaarheid

10.0/10

Effectiviteit

9.5/10

Prijs/Kwaliteit verhouding

8.3/10

Voors

 • Volledig
 • Praktisch
 • Logische opbouw
 • Heldere uitleg
 • Beleggen voor lange termijn

Tegens

 • Rommelig
 • Heel veel informatie
 • Niet voor korte termijn

About the Author

Hoe cliché het ook is; aan kennis alleen heb je niets. Pas het toe. Oefen. Onderneem actie en bouw die ervaring op. Ik geef je de kennis, aan jou de eer om er actie op te ondernemen. Ik laat je sleutels naar succes zien en leer je tevens hoe je een passief inkomen opbouwt met het internet. Dat laatste laat ik zien in Affiliate Marketing Domination (www.amdomination.nl)

>