Thrive Themes (Membership) Review: Mijn Kritische Ervaringen met deze Website Builder

By Robert Jansen | Succes op internet

jul 31
thrive themes membership review

Je eigen website maken is niet eenvoudig. Thrive Themes is een verzameling plugins en themes voor WordPress waarmee jij eenvoudig een goed converterende website kan maken.

Ik zeg een goed converterende website en geen mooie website. Het gaat uiteindelijk om de verkopen, toch?

In deze review lees je mijn ongezouten mening over Thrive Themes. Je leert:

 • Waarom ik interesse had in Thrive Themes
 • Wat je kunt verwachten als je Thrive Themes koopt
 • Het verschil tussen een mooie en een goed converterende website
 • Hoe je makkelijk een effectieve website maakt
 • Of het bedrijf achter Thrive Themes betrouwbaar is

1.0 Mijn Thrive Themes Membership review

Waarom zou je überhaupt een website builder aanschaffen?

Toegegeven, ik heb twee linkerhanden als het gaat om computers. Java is voor mij een eiland in Indonesië en Python ken ik alleen als slang. Ik kan met pijn en moeite ergens een getalletje veranderen in de broncode van de website, maar dan houdt het ook echt wel op.

Dit is niet handig als je meerdere websites hebt en ook graag zelf aan de slag gaat. Ik wil snel aanpassingen kunnen doen niet en hoeven wachten op een webbouwer. 

Ik heb lang gezocht naar een goede oplossing voor dit probleem, want van wat je hieronder ziet, kan ik geen chocola maken...

Thrive themes niet programmeren

1.1 Wat is Thrive Themes?

Thrive Themes is een website builder met als hoofddoel jouw conversie te verhogen. Dit zou mogelijk een oplossing zijn voor mijn probleem. Thrive Themes is een collectie met plugins en templates voor WordPress. Voor $19 (ex btw) in de maand heb je toegang tot alle plugins van Thrive en kan je meerdere websites bouwen.

De onderdelen uit de suite zijn ook los verkrijgbaar. Je blijft dan updates ontvangen, maar de ondersteuning houdt na een jaar op. 

Het belangrijkste kenmerk van Thrive Themes is dat je met een eenvoudig drag and drop systeem je eigen website in elkaar zit. 

Geen gehannes met code dus, al kan dat wel als je iets bijzonders wilt maken.

2.0 Wat kun je verwachten van Thrive Themes?

Als je een abonnement koopt bij Thrive Themes, dan krijg je toegang tot negen tools waarmee je snel je eigen website in elkaar zet. De prijs tussen haakjes is het bedrag dat je kwijt bent voor één licentie. Dit bedrag is altijd exclusief btw (21%).

2.1 Thrive Theme Builder ($97)

Onmisbare plugin als je je eigen look and feel wilt maken voor je website. Je kiest uit meer dan 100 honderd verschillende basisontwerpen en past deze aan je eigen smaak aan. Alles gaat met drag-and-drop en met keuzemenuutjes, zodat je snel ziet wat je aan het doen bent.

Met de Theme Builder maak je vrij makkelijk een eigen ontwerp voor je website. Enige alternatief is om een bekend WordPress theme te kopen (zoals Enfold of Avada), maar deze kun je maar beperkt aanpassen.


2.2 Thrive Architect ($67)

Zie je die opsommingen, afbeeldingen, en boxjes met een andere kleur? Deze maak je heel makkelijk met Thrive Architect. Dit is een flink verbeterde versie van de page builder van WordPress. Het werkt sneller en intuïtiever en biedt veel meer mogelijkheden. Je kunt allerlei aanpassingen doen waarvoor je anders in de backend moest pielen met code.

Als je Thrive gebruikt, werk je het grootste gedeelte van de tijd in Architect. Straks laat ik je nog wat voorbeelden zien van hoe makkelijk Architect echt werkt.

thrive-architect-logo

2.3 Thrive Quiz Builder ($67) 

Een quiz is een krachtige methode om het publiek bij je website te betrekken. Bezoekers delen hun resultaten via social media en jij leert je publiek kennen. Deze informatie gebruik je vervolgens om je content aan te passen of om gebruikers naar de juiste artikelen te sturen.


2.4 Thrive Leads ($67)

‘The money is in the list’ is een bekende uitspraak onder marketeers. Een gedeelte van de mensen die op jouw maillijst staan, gaan uiteindelijk wel een keer via jou een aankoop doen.

Met Thrive Leads zorg je dat jouw bezoekers zich makkelijk in kunnen schrijven voor de nieuwsbrief. Je kunt hierbij experimenteren met verschillende soorten formulieren, van schermvullende pop-ups tot subtiele linten boven in het scherm.

Een krachtig wapen is de content lock. Jouw bezoekers kunnen een pagina pas bezoeken als zij zich inschrijven voor jouw nieuwsbrief. De meeste mensen zijn van nature nieuwsgierig en vullen met liefde hun gegevens in.


2.5 Thrive Ovation ($39)

Je ziet ze op heel veel websites, testimonials. Een tevreden klant legt uit waarom product X zo goed is. Ovation is een plugin waarmee je deze testimonials in een handomdraai maakt.

Heeft iemand een compliment gegeven op social media of in de comments? Je kunt hier heel snel een testimonial van maken. Eerlijk is eerlijk, los zou ik deze module nooit kopen, maar als onderdeel van de suite kan het handig zijn.

Dit is een voorbeeld van een testimonial. Deze heb ik binnen twee minuten gemaakt met Thrive Ovation.

Jan Klaassen

Webmaster

2.6 Thrive Comments ($39)

Dit onderdeel is wellicht een van de meest krachtige onderdelen van het pakket. Comments is een grote update van het opmerkingenveld van je website. Je voegt een vleugje Reddit of Facebook toe met upvotes en reacties (zoals hartjes, lachende gezichtjes) etc. Bezoekers die vaak opmerkingen plaatsen, krijgen een eigen badge. Dit spoort je bezoekers aan om een opmerking achter te laten.

Er zijn twee belangrijke voordelen aan het uitnodigen van comments op je website. Goede comments voegen waarde toe voor je bezoekers. Het mooie is dat je hier helemaal niet over na hoeft te denken, jouw bezoekers doen dit voor jou.

Comments zijn ook goed voor de SEO. Iedere keer wordt je pagina bijgewerkt en zoekmachines zien dit als een goed teken. Jouw pagina is actueel.


2.7 Thrive Optimize ($127).

Deze software is bedoeld om het maximale uit je website te halen met A/B testing. Je maakt twee versies van een landingspagina en je schotelt er willekeurig eentje voor aan je websitebezoeker. Na een tijdje weet je welk ontwerp het beste werkt.

Zonder goede software is het heel ingewikkeld om een goede A/B test te doen, maar met Optimize is het een eitje. Je kopieert een pagina, past hem aan en klaar is kees. In de backend zie je heel snel welke pagina het beste werkt. Het beste ontwerp voer je dan door voor iedereen en je verbetert je pagina dan nog verder.


2.8 Thrive Ultimatum ($97)

 Je kent ze ongetwijfeld wel, die countdowns op sommige website. Deze aftelklokken zijn ongelooflijk effectief omdat ze inspelen op het gevoel van schaarste en urgentie.

Met Ultimatum, een add-on voor de Architect, kun jij je eigen producten lanceren. Je kunt je deadlines laten afhangen van de manier waarop een bezoeker binnenkomt. De ene bezoeker heeft de cardreader al in de hand, de andere moet nog warm gemaakt worden. Deze bezoeker gaat echt niet kopen als die binnen twee uur moet beslissen.

Een goed uitgedachte productlancering zorgt voor gigantisch veel omzet.

Hieronder zie je een countdown in actie:

00
Days
01
Hours
00
Minutes
00
Seconds


2.9 Thrive Apprentice ($67)

 Thrive Apprentice is een module voor online trainingen. In tegenstelling tot bij veel concurrenten, heb je de cursus hier op je eigen website staan. Je richt de zaak eenmalig goed in en je kunt de cursus voor altijd blijven draaien.

Apprentice is een losstaand stuk software en is dus te gebruiken in combinatie met een bestaande site. Apprentice is geen membership plugin en je moet het combineren met een andere oplossing (bijvoorbeeld SendOwl) om een cursus ook daadwerkelijk te kunnen te verkopen.

Niet iedereen zal Apprentice daarom even goed vinden.

3.0 Mijn ervaringen met Thrive Themes

Ik ben zelf met Thrive Themes aan de gang gegaan op een van mijn websites. In dit voorbeeld maak een artikel op. 

Thrive themes elementen

Rechts in beeld kies je heel eenvoudig een element kiezen dat je toe wilt voegen aan je pagina. Je sleept deze naar de juiste plek in het artikel.

Belangrijk zijn de templates. Als je eenmaal een onderdeel naar je smaak hebt getweakt, dan kun je deze opslaan als template. 

Je plakt dit template heel makkelijk in een volgend artikel. Het enige dat je hoeft te doen is de tekst aan te passen.

Gemak dient de mens.

In dit geval hebben we een inhoudsopgave geselecteerd. Hieronder zie je dat deze gelijk gevuld is met de juiste headings.

Thrive themes drag and drop

Links in beeld kun je de inhoudsopgave (of een ander element) volledig aanpassen aan je eigen wensen. Je ziet gelijk in het hoofdscherm wat de uitwerking is van een wijziging die je doorvoert.

Het systeem biedt genoeg mogelijkheden, omdat je de keuze hebt uit meer dan 30 verschillende elementen.

Thrive themes tweaken

Thrive Architect, het gedeelte waar je het meeste mee werkt, is enorm gebruikersvriendelijk. Je maakt hiermee zonder al te veel gedoe een effectieve landingspagina of blogpost.

What you see is what you get.

Er zijn nog allerlei mogelijkheden die ik niet gebruik. Je kan je website bijvoorbeeld zo maken, dat bepaalde onderdelen niet zichtbaar zijn voor bezoekers op de mobiele telefoon.

Toegegeven, het opmaken van een blogpost is even wat werk, maar het resultaat mag er zeker zijn. 

Ik gebruik niet alle onderdelen uit de suite, maar ik heb deze wel even getest. Het A/B testen met Optimize gaat echt zo makkelijk als Thrive beweert en ik heb binnen een mum van tijd een leuke quiz gemaakt.

3.1 Een effectieve website

Als ik eerlijk ben, vind ik de websites die ik met Thrive Themes heb gemaakt niet zo mooi. De websites zien er een beetje saai uit. Maar de ironie is dat ze wel werken als de malle. De mensen klikken daar waar ik wil dat ze klikken. Dat is waar het uiteindelijk om gaat.

Dit is een bekend gegeven onder marketeers. Lelijke websites converteren vaak beter dan mooi ontworpen websites. Ook al is de website niet mooi, je bezoekers begrijpen je website wel in één keer helemaal.

Om het maximale uit Thrive Themes te halen, is het wel belangrijk dat jij iets weet van marketing. De tools die je kunt gebruiken, zoals een countdown timer, zitten al in de suite.

Je moet alleen wel weten hoe je de tools het beste kunt inzetten. 

3.2 Wat is de prijs en komen er nog extra kosten bij?

Ben je van plan om meerdere onderdelen te gebruiken of om meerdere websites te maken, dan is het membership een goed idee. Je betaalt dan iedere maand $19 ex btw voor alle plugins voor maar liefst 25 websites.

Het is geruststellend om te weten dat je niet meteen je hele website kwijt bent als je je lidmaatschap opzegt. Je blijft dan zelfs updates ontvangen voor de bestaande producten, maar je krijgt geen toegang tot nieuwe producten.

Ook al heb je de tools niet meteen nodig, het is vreselijk handig dat je ze gewoon hebt. Wil je een keer iets doen met een quiz? Dan zet je de Thrive Quiz Plugin aan en gaan met die banaan.

Als je maar een of twee losse onderdelen nodig hebt voor je site, dan kun je beter een losse plugin kopen. Na een jaar weet je wel hoe alles werkt en heb je de ondersteuning meestal niet meer nodig.

thrive-membership-prijzen

3.3 Is dit systeem betrouwbaar?

Thrive Themes is een onderdeel van Whitesquare GmbH, een bedrijf uit Schaffhausen in Zwitserland. Het is geregistreerd bij de lokale autoriteiten daar.

Wereldwijd maken er meer dan 100.000 bedrijven gebruik van de software van Thrive Themes, dus je kunt er veilig vanuit gaan dat het bedrijf betrouwbaar is.

Thrive Themes is bovendien onderdeel van een legitieme onderneming. 

Bedrijfsnaam: Whitesquare GmbH
Adres: Beckengässchen 1, 8200 Schaffhausen, Zwitserland
Registratienummer (in Zwitserland): 361.830.268


3.4 Hoe is de ondersteuning?

Ondersteuning bij Thrive Themes verloopt in het Engels. Dit is voor de meeste mensen geen probleem. Ik heb drie vragen gesteld aan de helpdesk en een keer was er wat spraakverwarring, waardoor ik een extra e-mail nodig had om mijn probleem goed uit te leggen. De antwoorden die je krijgt zijn gewoon duidelijk en goed, maar de helpdesk denkt niet uitgebreid met je mee.

Er is wereldwijd een grote community met mensen die werken met Thrive Themes. Via Fiverr kun je voordelig iemand een pagina of zelfs een hele website laten ontwerpen. Je kunt bijvoorbeeld een landingspagina laten ontwerpen en deze als basis gebruiken voor je andere artikelen.


4.0 Eindoordeel van deze recensie

Zo richting het eind van deze recensie zet ik nog even de belangrijkste punten voor je op een rijtje. 

4.1 Voordelen

 • Één geheel. De software van Thrive Themes is als een Zwitsers zakmes (de software wordt niet voor niets in dat land gemaakt). Je hoeft niet meer allerlei losse plugins te downloaden. Dit maakt het beheer van je website niet alleen stuk makkelijker. Je website blijft hierdoor ook snel.
 • Integratie met andere software. De software van Thrive Themes is eenvoudig te koppelen aan andere software, bijvoorbeeld voor betalingen.
 • Eenvoudig aanpassen. Bij alles dat je doet in Thrive Themes, zie je gelijk hoe het uitpakt. Je kunt zelfs zien hoe iets eruitziet op een tablet of smartphone als jij achter je 27” iMac aan het werk bent.
 • Betaalbaar. Hoewel sommige van de losse onderdelen van de suite best duur zijn (de quizmodule bijvoorbeeld), is het abonnement op de hele suite juist erg voordelig. Voor $19 (ex btw) per maand heb je alles dat Thrive nu heeft en in de toekomst nog gaat maken. Zolang je member blijft, gaat de prijs voor jou ook niet omhoog.
 • Internationale community. Dankzij de internationale community kun je voordelig mensen inhuren in andere landen om jouw website te ontwerpen of te verbeteren.

4.2 Nadelen

 • Betaalpagina’s. Thrive Themes heeft geen betaalpagina. Je hebt hier losse software voor nodig, zoals het Nederlandse Plug and Pay, of een andere plugin.
 • Support. Soms is het moeilijk om in het Engels onder woorden te brengen wat je nu eigenlijk precies wilt. De meeste mensen komen echter een heel eind zonder dat ze ooit de hulp van de supportdesk in hoeven te roepen. Daarbij kun je je vragen niet direct aan een servicemedewerker vragen, maar dien je omslachtig een topic op het forum aan te maken.
 • Niet alles mogelijk. Je kunt heel veel dingen instellen in Thrive Themes, maar heel soms loop je toch tegen een beperking aan. Als je echt graag iets wilt, dan kun je dit altijd nog (laten) programmeren. Bij ieder element kun je wat eigen code toevoegen.

4.3 Conclusie

Met Thrive Themes maak je heel eenvoudig een goed converterende website. Zeker als je het membership koopt, kun je heel eenvoudig van alles toevoegen aan je website zonder dat je aan de achterkant van je website een grote kluwen krijgt met plugins die niet met elkaar samenwerken.

Het grootste voordeel aan Thrive Themes is dat alles zo heerlijk intuïtief werkt. Je ziet gelijk wat voor effect een wijziging heeft. Je maakt eenvoudig allerlei templates die je later weer kunt gebruiken. Het kost in het begin even wat tijd om dit allemaal in orde te maken, maar daarna maak je een lang blogartikel in korte tijd helemaal op.

Een van de belangrijkste nadelen aan Thrive Themes is het gebrek aan integratie met een betaalpagina. Je kunt dit oplossen met software als Plug & Pay van de IMU, waarmee je eenvoudig een betaalpagina kunt maken. Als je graag vragen wilt stellen bij een Nederlandstalige helpdesk, dan is Phoenix (ook van de IMU) een goed alternatief.

Zoals je hebt kunnen lezen ben ik erg tevreden over Thrive Themes vanwege het grote gebruiksgemak. Ik kan Thrive Themes dan ook van harte aanbevelen als je zonder technische kennis een website in elkaar wilt zetten.

Thrive Themes

8.6

Gebruikersvriendelijk

9.5/10

Effectiviteit

8.5/10

Aanpassen

9.0/10

Ondersteuning

6.0/10

Kwaliteit

10.0/10

About the Author

Hoe cliché het ook is; aan kennis alleen heb je niets. Pas het toe. Oefen. Onderneem actie en bouw die ervaring op. Ik geef je de kennis, aan jou de eer om er actie op te ondernemen. Ik laat je sleutels naar succes zien en leer je tevens hoe je een passief inkomen opbouwt met het internet. Dat laatste laat ik zien in Affiliate Marketing Domination (www.amdomination.nl)

 • Ann schreef:

  Hallo
  Ik heb echter nog een vraag ivm Thrive Themes. Kan je hier ook een prijsvergelijkende website mee maken zoals met Rehub en Content Egg? Of gaat dat met Thrive Themes niet? Is dit eigenlijk voornamelijk om je digitale producten te promoten en verkopen? Dank bij voorbaar voor je antwoord.
  Vriendelijke groeten, Ann

  • Robert Jansen schreef:

   Hee Ann,

   Die 2 tools ken ik eigenlijk niet.
   Ook heb ik nog nooit een prijsvergelijker gemaakt,
   zou je eens kunnen nazoeken op hun website!

   Groetjes,

   Robert

 • >