The War of Art (Steven Pressfield) Review: OORLOG of Kunst!

By Robert Jansen | Algeheel succes & geluk

jan 12
The War of Art

The War of Art

8

Algemene beoordeling

8.0/10

Praktisch

8.5/10

Motiverend

8.0/10

Leesbaarheid

7.5/10

Prijs/Kwaliteit verhouding

8.0/10

Voors

  • Slaat de spijker op zijn kop
  • Motiverend en inspirerend
  • Zorgt dat je aan de slag gaat
  • Prettig voorgelezen (audio-versie)

Tegens

  • Er wordt soms naar God gerefereerd, maar ik ben zelf niet gelovig.
  • Het boek is veelal gericht op schrijven (maar kan op elke creatieve bezigheid van toepassing zijn)

 “How many of us have become drunk and drug addicts, developed tumors and neuroses, succumbed to painkillers, gossip and compulsive cell-phone use, simply because we don’t do that thing in our hearts, our inner genius, is calling us to?” – Steven Pressfield, uit The War of Art

The War of Art

Taal: Engelstalig
Aantal pagina’s
: 165 pagina’s
Ga direct naar de aanbieding van dit boek >>

The War of Art Review en Ervaringen

The War of Art, een visie op uitstelgedrag en waarom mensen niet doen wat ze diep in hun hart heel graag willen doen. Wat moet je doen om de innerlijke strijd te overwinnen die je ervaart zodra je wil presteren, creëren en produceren?

Veel mensen ervaren ‘Weerstand’. Weerstand om er voor te gaan zittenom aan de slag te gaan en om het gewoon te doen!

En dat is wat het is volgens Steven Pressfield: ‘Resistance’ of ‘weerstand’.
Hij omschrijft in zijn krachtige boek ‘The War of Art’:

Waarom we vaak niet datgene doen wat we eigenlijk van onszelf verwachten
 Waar uitstelgedrag vandaan komt; en hoe dat te overwinnen
√ Waarom Hitler nooit zijn hartenwens om schilder te worden heeft uitgevoerd, maar wel miljoenen mensen heeft kunnen vermoorden.
√ Waarom normale, dagelijkse activiteiten juist HETGEEN kunnen zijn wat ons tegenhoudt in het behalen van ons succes
 Hoe we dit voor eens en voor altijd verslaan om elke dag een stap dichter naar het behalen van onze diepste verlangens te gaan

Korte Samenvatting Van Het Boek

Uitstelgedrag, seks, angst om te falen, angst om te presteren, angst voor de mening van anderen, drugs en simpelweg excuusjes verzinnen. Alles om naar NIET te doen wat we diep in ons hart willen doen. Stevens Pressfield vertelt in The War of Artzijn fantastische boek The War of Art precies waar veel (te veel) mensen last van hebben en hierdoor zichzelf in feite weerhouden en tegenhouden in het behalen van hun eigen succes.

Het boek heb ik enkele maanden geleden gelezen, of geluisterd eigenlijk (soms heb ik de voorkeur voor de audio-versie die HIER voor slechts 1 euro meer aan te schaffen is dan het normale boek) en, WAUW…. Wat een geweldig boek. Steven benoemd exact datgene waar ik zelf al jaren mee zat (jaren? Misschien wel een decennium) en zelf nooit een oplossing voor heb weten te vinden.

Het hele boek is opgedeeld in drie delen. Het eerste deel gaat over het probleem zelf: ‘Weerstand’. Wat is het, welke vormen neemt het aan en herkennen we het terug in ons dagelijkse leven? Het tweede deel gaat over hoe je ‘Weerstand’ te lijf gaat en hoe je het kan overwinnen. In het laatste deel vertelt Steven wat er gebeurd NADAT je ‘Weerstand’ hebt overwonnen.

Een gestructureerd en prettig strijdplan.

The War of Art, Waarom Wel Lezen?

The War of Art; toen ik net begon aan mijn reis om succesvol te worden op internet, kwam ik met dit stukje kunst in aanraking. Zelf had ik ONTZETTEND veel last van weerstand. Uitstelgedrag was een gewoonte. Angst en zelf-twijfel zaten er ingebakken. Diepgewortelde overtuigingen als: “Ik kan het niet”, “Ik weet niet hoe” en “Waarom doe ik het eigenlijk” teisterden mij constant. Ik moest een weg vinden om daarvan af te komen, en godzijdank is er een schrijver genaamd Steven Pressfield.

The War of ArtWat ben ik blij dat ik dit boek heb mogen ervaren. En niet één keer, maar drie keer heb ik het geluisterd. Daarna ben ik meer werk van Steven Pressfield op gaan zoeken en heb ik ook ‘Do The Work’ van hem gelezen; een wat korter en ook zeer krachtig boek over hoe je ervoor kan zorgen dat je het werk doet.

Dus ben je op zoek naar een boek die de psychologische aspecten uitlegt wat veel mensen (en wellicht ook jou) ervan weerhoudt om te gaan schrijven/ schilderen/ voetballen/ fitnessen/ hockey’en/ bloggen/ een huis te bouwen of wat jouw roeping dan ook maar is? Om vervolgens dé tools aangereikt te krijgen om hiermee te dealen? Dan is The War of Art van Steven Pressfield voor jou geschreven. Het heeft mij in elk geval ontzettend geholpen in mijn reis.

Voor zowel de paperback als de audio versie van het boek:

Ga direct naar de aanbieding van dit boek >>

The War of Art, Waarom Niet Lezen?

Indien je niet op zoek ben naar een boek wat een strijdplan biedt om jouw innerlijke weerstand te verslaan, dan is dit boek niet geschikt voor jou. Als je geen uitstelgedrag/ zelf-twijfel/ onzekerheid/ angst of moeite hebt om het werk te doen wat je wil doen, dan is dit boek nergens voor nodig.

Het is niet geschikt voor diegenen die geen kijkje wil nemen in hun innerlijke wereld om te kijken naar wat er mis gaat. Het is niet geschikt voor diegenen die hun werk prima naar al hun tevredenheid doen en die verder geen probleem zien in hun productieve en creatieve resultaten!

Voor Wie Is The War of Art Geschreven?

Voor iedereen die meer wil in het leven.

Merk jij dat jij jezelf maar moeilijk tot dingen kan zetten? En dan helemaal als het gaat om activiteiten waarbij je eigen productiviteit, discipline, intelligentie en creativiteit op de proef worden gesteld?

Wil je eigenlijk wel met dat boek beginnen, maar je kunt je er maar niet toe zetten?
Wil je wel je eigen website beginnen, maar lukt het niet?
Voel je de drang om te schilderen, maar op de één of andere manier houd je jezelf tegen?

Dan heb je kennis gemaakt met ‘Weerstand’ en biedt dit boek een uitkomst voor jouw innerlijke strijd.

Dit boek is geschreven voor iedereen die op een punt in hun leven zit waarop ze zich wel beseffen dat er meer in het leven zit, maar dat het er gewoon niet goed uit komt. Je weet dat je daar zelf helemaal bij bent en je weet dat JIJ er iets aan kan doen! Net als ik dat heb gedaan, soms met hulp van anderen.

Ik zou zeggen, wacht niet langer en koop het boek direct. Bestel nu en ontvang het de volgende werkdag in huis.

Ga direct naar de aanbieding van dit boek >>

Je kunt op bovenstaande pagina ook kiezen voor de audio-versie van het boek, zodat je het boek ook gewoon kan luisteren als je gaat wandelen of bijvoorbeeld als je een stuk moet reizen. Ideaal.

About the Author

Hoe cliché het ook is; aan kennis alleen heb je niets. Pas het toe. Doe. Onderneem actie en bouw ervaring op. Ik geef je de kennis, aan jou de eer om er actie op te ondernemen.

>
5K+ Affiliate Marketing Business 3d

Wil jij naar €5000 en meer per maand met affiliate marketing?


Download mijn bewezen methode (t.w.v €77) nu gratis.

Naar wie mag ik het sturen?

Je gegevens zijn uiteraard 100% veilig. Dit ebook is een uitgave van Online Rijkdom Specialist