The Obstacle is the Way (Ryan Holiday) Review: Minder Zorgen, Leef Meer!

By Robert Jansen | Algeheel succes & geluk

aug 06
The Obstacle is the Way

The Obstacle is the Way

8

Algemene beoordeling

8.0/10

Praktisch

7.8/10

Motiverend

7.2/10

Leesbaarheid

8.8/10

Prijs/Kwaliteit verhouding

8.0/10

Voors

 • Boek met hoge impact
 • Prachtige levensperspectieven
 • Praktisch toepasbare theorie
 • Leest makkelijk weg
 • To the point

Tegens

 • Abstract
 • Bevat moeilijke Engelse woorden

 “A mistake becomes training.” – Ryan Holiday, uit The Obstacle is the Way

The Obstacle is the Way

Taal: Engelstalig
Aantal pagina’s
: 201 pagina’s
Ga direct naar de aanbieding van dit boek >>

The Obstacle is the Way Review en Ervaringen

Het boek The Obstacle is the Way werd me enige tijd geleden aangeraden door Ali Mohammed (oprichter van Gezondheidsfreaks). Net als ik is hij een boekenverslinder. Het is altijd mooi om nieuwe perspectieven te krijgen door schrijvers. Mits het bruikbare perspectieven zijn in elk geval.

In dit artikel lees je mijn oprechte ervaring met The Obstacle is the Way van auteur Ryan Holiday.

Is het boek de moeite waard, of kan je hem beter laten staan?

Door het artikel heen plaats ik overigens meerdere quotes uit het boek, zodat je een beeld krijgt van wat er in het boek wordt besproken.

“You will come across obstacles in life—fair and unfair. And you will discover, time and time again, that what matters most is not what these obstacles are but how we see them, how we react to them, and whether we keep our composure. You will learn that this reaction determines how successful we will be in overcoming—or possibly thriving because of—them.”

Korte Samenvatting Van Het Boek

The Obstacle is the Way geeft nieuwe inzichten over hoe je met problemen om kan gaan. Meer nog, hoe je je houding ten opzichte van problemen verbeterd. Dat is werkelijk de essentie van het boek. Het is een praktische handleiding van Stoïcisme-de basis van hoe Tim Ferris te werk gaat & in het leven gaat staan.

Een praktische en inspirerende ‘gids’ over hoe je problemen en uitdagingen te lijf gaat. Je krijgt te zien hoe je door je minder zorgen te maken en juist meer actie te ondernemen een veel prettiger leven krijgt.

Het was mijn eerste kennismaking met het Stoïcisme. En, door het lezen van het boek ben ik geprikkeld geraakt door deze filosofische stroming.

Het biedt een tal van nieuwe benaderingen over hoe je met het leven om kan gaan. Nieuwe inzichten over hoe je met veelvoorkomende en minder voorkomende obstakels omgaat. In plaats van een obstakel als iets slechts te zien, laat Ryan Holiday zien hoe je juist van de meest nare situaties gaat houden en daar het beste uithaalt.

Klinkt raar? 

Snap ik.

Het is niet in één zin uit te leggen hoe dat kan. Als dat zo was, dan had The Obstacle is the Way niet geschreven hoeven worden. Door het boek te lezen krijg je fantastische hadvaten mee waardoor je heel anders in het leven staat; relaxter, productiever, creatiever en minder angsten.

“Ordinary people shy away from negative situations, just as they do with failure. They do their best to avoid trouble. What great people do is the opposite. They are their best in these situations. They turn personal tragedy or misfortune—really anything, everything—to their advantage.”

The Obstacle is the WayWaarom Wel Lezen?

Het heeft direct impact op mijn leven en op hoe ik tegenover uitdagingen en problemen sta. Het is grappig, maar ik merk dat ik door het lezen van het boek kalmer ben geworden, me minder zorgen maak en makkelijker actie onderneem.

Het boek laat je zien hoe je ervoor kan zorgen dat je nare gebeurtenissen en afschuwelijke situaties kan vereren. Het leert je ervan te gaan houden. Waarom je dat wil doen? Omdat gebeurtenissen en situaties in je leven een weg zijn naar een nieuwe, meer ontwikkelde en verbeterde versie van jouzelf. Mits je bereid bent dat ook zo te zien en het beste er uit te halen…

Ik kan het zelf niet zo goed verwoorden als dat Ryan Holiday dat doet, maar het boek verwoordt hoe je het beste uit het meest slechte haalt.

Het boek gaat jou op weg helpen daar waar je nu niet verder komt.

Waarom zou je The Obstacle is the Way willen lezen?

 • Het geeft je inzichten over hoe je met problemen om kan gaan.
 • Het laat je zien waarom en hoe wijzelf bepalen hoe we tegenover gebeurtenissen en situaties staan.
 • Je krijgt de kans om verantwoordelijkheid over je leven te nemen.
 • Obstakels zijn geen obstakels meer, maar meer treden naar een hoger niveau.
 • Prachtige en praktische benaderingen om het leven makkelijker en effectiever te beleven.
 • Minder zorgen, stress en overdenken. Meer leven en genieten.
 • Het helpt je bij situaties waarin je je normaal gesproken overweldigt voelt…

“Where one person sees a crisis, another can see opportunity. Where one is blinded by success, another sees reality with ruthless objectivity. Where one loses control of emotions, another can remain calm.”

The Obstacle is the WayWaarom Niet Lezen?

The Obstacle is the WayZoals Ryan Holiday zelf al zegt:

“We blame our bosses, the economy, our politicians, other people, or we write ourselves off as failures or our goals as impossible. When really only one thing is at fault: our attitude and approach.”

Oftewel, de meeste mensen geven liever hun omgeving, de maatschappij, hun opvoeding of anderen de schuld van hun problemen. Ze schuiven liever de schuld in andermans schoot, simpelweg om ZELF niet de verantwoording te hoeven nemen over hun leven.

Als je geen zin hebt om verantwoordelijkheid te nemen over je leven en je liever door blijft gaat zoals je nu doet, lees dan vooral dit boek niet.

De meeste mensen kiezen voor de makkelijke, veilige weg. Dat, terwijl ze helemaal niet gelukkig zijn en elke dag lopen te klagen. Ik kan het ze niet kwalijk nemen, want men weet vaak gewoon niet beter. Ze weten geen uitweg en hebben geen idee hoe ze het anders aan kunnen pakken.

Dat is niet raar als je je er niet in verdiept, maar liever elke avond met een bak chips voor de T.V. hangt.

“It’s so much better to see things as they truly, actually are, not as we’ve made them in our minds.”

Voor Wie Is The Obstacle is the Way  Geschreven?

“Een nieuwe benadering voor een prettiger leven.”

Na het lezen van The Obstacle is the Way ga ik me absoluut meer verdiepen in het Stoïcisme. Het heeft m’n interesse gewekt, omdat het zo’n prachtig nieuw perspectief biedt voor het leven.

The Obstacle is the Way is voor iedereen geschreven die meer uit het leven wil halen.

 • Merk je dat uitdagingen en veranderingen je soms te veel worden?
 • Heb je last van angsten/stress/piekeren of overdenken?
 • Wil je een nieuwe benadering om om te gaan met problemen?

Dan is The Obstacle is the Way voor jou geschreven.

Buiten het feit dat de inhoud mij ontzettend boeit, is het boek ook nog eens heel prettig geschreven. Door de kort maar krachtige hoofdstukken leest het makkelijk weg. Als je weinig tijd hebt om te lezen, dan biedt deze schrijfwijze een uitkomst omdat je gemakkelijk tussendoor het boek even kan pakken, een paar bladzijdes kan lezen en het vervolgens weer wegleggen.

Door de hoeveelheid aan bruikbare informatie merk ik nu dat het goed is om het boek nog een keer te lezen. Op die manier kan ik alle inzichten en praktische adviezen makkelijker toepassen.

Wil jij ook leren hoe je makkelijker met problemen omgaat? Heb je er zin in om het leven en al zijn uitdagingen en obstakels met volle moed tegemoet te komen? Onderstaande link stuurt je naar de goedkoopste aanbieder van The Obstacle is the Way. Veel leesplezier!!

Ga direct naar de aanbieding van dit boek >>

About the Author

Hoe cliché het ook is; aan kennis alleen heb je niets. Pas het toe. Doe. Onderneem actie en bouw ervaring op. Ik geef je de kennis, aan jou de eer om er actie op te ondernemen.

>
5K+ Affiliate Marketing Business 3d

Wil jij naar €5000 en meer per maand met affiliate marketing?


Download mijn bewezen methode (t.w.v €77) nu gratis.

Naar wie mag ik het sturen?

Je gegevens zijn uiteraard 100% veilig. Dit ebook is een uitgave van Online Rijkdom Specialist