The Millionaire Next Door (Thomas J. Stanley) Review: Droge Stof Ten Top!

By Robert Jansen | Financieel & rijk worden

jul 24
millionaire next door

The Millionaire Next Door

3.4

Algemene beoordeling

3.0/10

Praktisch

5.0/10

Motiverend

5.0/10

Leesbaarheid

2.0/10

Prijs/Kwaliteit verhouding

2.0/10

Voors

 • Waardevolle inzichten (ook al is het minimaal)
 • Bevat een mooie boodschap
 • Je krijgt een goed idee van hoe rijke mensen WERKELIJK leven

Tegens

 • Moeilijk doorheen te komen in verband met droge stof
 • Weinig prikkelend
 • Veel zinloze feiten

“The most successful business owners are the ones who put much of their own resources behind their ventures. Many succeed because they have to succeed. It’s their money, their product, their reputation. They have no safety net. They have no one else to rely upon for their success or failure.” – Thomas J. Stanley, uit The Millionaire Next Door.

The Millionaire Next Door

Taal: Engelstalig
Aantal pagina’s
: 258 bladzijden
Ga direct naar de aanbieding van dit boek >>

The Millionaire Next Door Review en Ervaringen

The Millionaire Next Door, het volgende boek wat je beloofd te leren hoe je een miljonair moet worden. Thomas J. Stanley maakt nogal wat statements over zijn geheimen van de rijken op deze aarde. Maar biedt dit boek wel echt wat het beloofd? In dit artikel lees je het.

Korte Samenvatting Van Het Boek

Om eerlijk te zijn, ik ga er niet al te veel woorden aan vuil maken. Dit boek heeft net zoveel pagina’s om te lezen als het boek ‘Choose Yourself’ van James AltucherZoals je in die review hebt kunnen lezen staat er absoluut waardevolle informatie in, maar had 4/5de van het boek niet geschreven hoeven worden.

Zo is dat net zo met The Millionaire Nextdoor.millionaire next door

Ik kan het niet ontkennen; Thomas heeft absoluut waardevolle en eye-opening informatie gegeven.

Kijk naar de volgende quotes:

“It’s amazing what you can do when you set your mind to it.”

“Eficiency is one of the most important components of wealth accumulation. Simply: People who become wealthy allocate their time, energy, and money in ways consistent with enhancing their net worth.”

“Have you ever noticed those people whom you see jogging day after day? They are the ones who seem not to need to jog. But that’s why they are fit. Those who are wealthy work at staying financially fit. But those who are not financially fit do little to change their status.”

THOMAS J. STANLEY – THE MILLIONAIRE NEXT DOOR

Verderop in het artikel gooi ik er nog een aantal quotes tegenaan die me zijn bijgebleven (ik schrijf de voor mij meest indrukwekkende quotes altijd op).

 • In het boek leer je wel de geheimen kennen van miljonairs. Je leert waarom sommige mensen wél rijk worden en sommigen niet, ook al hebben ze hetzelfde inkomen.
 • Je leert de prachtige verschillen kennen van rijken ten op zichte van arme mensen.
 • Als je geïnteresseerd bent om zelf een gigantisch vermogen op te bouwen, zal je in dit boek handvaten meekrijgen hoe je dat voor elkaar krijgt; als je bereid bent offers te maken en het werk ervoor te doen!

The Millionaire Next DoorWaarom Wel Lezen?

millionaire next doorDe belangrijkste les die ik uit The Millionaire Next Door heb gehaald is: Het gaat er niet uit om wat mensen zien, het gaat erom hoe het er werkelijk van binnen aan toe gaat.

Daarmee bedoel ik dat door het boek heen, er altijd één les centraal staat: rijken zijn negen van de tien keer rijk geworden omdat ze niet met geld smijten, maar hun geld wijs besteden. Ze maken bepaalde keuzes die ervoor zorgen dat ze rijk worden én blijven.

Echter, de meeste mensen geven hun geld liever zo snel mogelijk uit. Dat, terwijl de welvarende mensen juist heel zuinig leven.

 • Geen nieuwe, mega dure auto’s.
 • Geen veel te dure horloges of sieraden.
 • Maatpakken, schoenen, dagelijkse kleding? Allemaal op redelijk normale kosten.
 • etc.

In dit boek staan zeer wijze lessen over hoe rijken écht leven. Hoe kan het toch dat sommige mensen rijk worden, terwijl anderen veel geld LIJKEN te hebben, maar dat in werkelijkheid helemaal niet hebben?

Dat lees je in dit boek.

“If your goal is to become financially secure, you’ll likely attain it… . But if your motive is to make money to spend money on the good life, … you’re never gonna make it.”

THOMAS J. STANLEY – THE MILLIONAIRE NEXT DOOR

The Millionaire Next DoorWaarom Niet Lezen?

Zoals de titel van dit artikel al verraadde, The Millionaire Next Door is ruim 250 bladzijdes aan droge stof. Ik kan je het boek dan ook afraden om te kopen. Als je wilt weten hoe je de gewoontes creëert om veel geld te verdienen, dan zijn The Compound Effect van Darren Hardy en F.U. Money van Dan Lok véél betere ideeën!

Thomas gebruikt véél te veel loze feitjes. Bijvoorbeeld over hoeveel procent van de rijke mensen een Duitse auto koopt, hoeveel procent een Engelse auto koopt, hoeveel procent een Japanse auto koopt. Hoeveel % van alle middenklasse mensen financieel ondersteunt worden door hun ouders. Wat de verschillen zijn in cijfers op het gebied van investeringen; hoeveel investeert rijk Amerika en hoeveel investeert middenklasse Amerika.

Ga zo nog maar even door.

De overgrote meerderheid van het boek gaat over dat soort feitjes. Feitjes waar je (ik) totaal niet op zit te wachten.

Uiteindelijk zit er wel één (zeer waardevolle) boodschap in dit boek: rijke mensen zijn rijk omdat ze weten hoe ze hun tijd, geld en energie moeten indelen. Arme mensen en mensen uit de middenklasse zijn geneigd om te over-spenderen.

Dat we in een consumptie-maatschappij leven, is een punt van waarheid.

Maar moet dat over >250 bladzijdes worden uitgestreken? Het had makkelijk in <100 bladzijdes kunnen staan. Dan was de boodschap net zo goed en misschien nog wel krachtiger overgekomen.

Voor Wie Is The Millionaire Next Door  Geschreven?

Als je houdt van vele cijfertjes, procenten en gemiddelden van wat een miljonair wel is, wat het niet is; wat rijken wel hebben, wat rijken niet hebben etc. koop dan absoluut dit boek…

Zit je daar niet op te wachten, zoals ik, laat dan dit boek voor wat het is. millionaire next doo

Het is geschreven voor diegenen die wel een inzicht willen krijgen in hoe het kan dat rijke mensen aan die welvaart komen. Het boek geeft leuke geheimen over de meest welgestelden op deze aarde. 

 • Het boek is geschreven voor mensen die zelf een behoorlijk hoog inkomen genieten, maar maar niet rijk lijken te worden of zelfs in de schulden terechtkomen.
 • Voor jou als je een kijkje wil in de wondere wereld van miljonairs.
 • Als je benieuwd bent naar wat voor auto’s rijke mensen nou eigenlijk rijden.
 • Als je wilt weten hoeveel geld ze gemiddeld uitgeven aan sieraden en kleding.
 • Wanneer je denkt dat rijk zijn iets is wat je laat zien aan de buitenwereld.

Voor mij was het uiteindelijk een zeer moeilijk boek om doorheen te komen. Als ik een boek lees wil ik geprikkeld worden. Ik wil het toepassen en het gevoel hebben dat ik er iets aan heb. De overgrote tijd bij het lezen van dit boek had ik dat niet.

Ga direct naar de aanbieding van dit boek >>

Follow

About the Author

Verslaafd aan zelfontwikkeling (in de meeste brede zin van het woord), copywriting en geld verdienen op het internet. Ik help jou je doelen te behalen. Niets is mooier dan het heft over eigen leven VOLLEDIG in handen te hebben.

>