Wil Je Stoppen Met Roken? Dit MOET Je Eerst Lezen!

By Robert Jansen | Lifestyle

nov 13
stoppen met roken

Een bericht aan alle verstokte rokers ons: Hoe kun je makkelijk stoppen met roken?

In ieder geval door te beginnen met stoppen met stoppen.

Wil je stoppen met roken? Lees dan dit artikel eerst of bekijk onderstaande video. Laat me je vertellen…. Ik spreek uit ervaring. Jarenlang heb ik opgezadeld gezeten met die nare verslaving. De gevangenis genaamd ‘sigaretje’.

Grijp je kans om morgen (of vandaag) nog te stoppen met roken >>

‘De verslaving’, herken je dit?

 • Je weet dat je slecht bezig bent zodra je er één opsteekt en toch doe je het.stoppen met roken
 • Als je je zelf voorneemt om te stoppen houd je het wel even vol, maar al snel genoeg ga je weer excuusjes verzinnen om er toch weer één op te steken.
 • Ook al wil je het niet, je doet het toch. En je voelt je ontzettend dom terwijl je dat doet.
 • Tegenargumenten helpen niet.
 • Op een gegeven moment is het zo erg dat je niet eens meer PROBEERT om te stoppen. Daarentegen probeer je jezelf er maar bij neer te leggen…

…en toch weet je dat je dat niet kan. Je kan jezelf niet neerleggen bij één van de meest nutteloze (en toch zeer intense) verslavingen die er bestaan.

Wil Je Stoppen Met Roken? Stop Dan Met Stoppen!

Er is maar één manier om te stoppen met roken. Veel mensen noemen het ‘de knop omzetten’.

“Op dit moment zit ik nog niet in de situatie om te stoppen, maar zodra dit en dat achter de rug is… dán stop ik.”

of:

“Ik weet het, ik heb mezelf er weer in geluisd. Daar waar het begon als onschuldig sigaretje in het weekend, ben ik nu weer ‘full-time’ aan het roken.” 

of:

“Met oud en nieuw ga ik ECHT stoppen. Ik ben er helemaal klaar mee!”

I feel your pain. Ik snap jou. Je bent in elk geval bezig om een uitweg te vinden.

Alleen, jezelf die druk opleggen werkt niet. Jezelf voor de gek houden, werkt niet. 100 redenen opschrijven om NIET te roken… werkt niet. Jezelf wijsmaken dat het duur/ongezond/slecht/idioot en dom is…

Werkt niet.

Binnen Een Dag Stoppen Met Roken?

Klinkt als een wonderbaarlijk sprookje. Als kabouters en feeën.

Iets wat zo-ver van je bed af ligt dat je je wenkbrauw er van omhoog gaat.

Toch is het mij gelukt. Binnen één dag ben ik gestopt met roken (na jaren kon ik in één dag de sigaret de rug toekeren).

stoppen met rokenHoe? Dat zal ik je zo verklappen. Het kostte me maar de prijs van 2 pakjes sigaretten. Nu, ben ik het EEUWIG dankbaar omdat ik niet meer die vieze, trieste sigaret hoef op te steken. Keer op keer maar weer. Niet omdat ik dat wilde, maar omdat het MOEST.

Het moest in mijn hoofd en ik werd er GEK van.

’s Ochtends voelde ik me zo slecht als weer die sigaret opstak. Ik wist het van te voren. En toch… deed ik het elke keer weer. Ik heb haast medelijden met degenen die ik nu weer zie paffen op straat of in de kroeg.

Laat me je vertellen: HET HOEFT NIET!

Op het moment dat jij die verslaving in jouw hoofd kan overwinnen. Op het moment dat je er ZO ONTZETTEND genoeg van hebt… dat je het pakje sigaretten zelfs op je tafel kan leggen, er elke dag langs kan lopen, zonder dat het je iets doet. Het moment dat je niet meer MOET, maar dat je voelt dat je longen zich weer herstellen. Dat je VRIJ bent van die nare verslaving. Dat je niet meer hoeft. Het niet meer weet nodig te hebben. Je prima (zelf heerlijker) kan leven ZONDER verbrande lucht van een platgestampte plant in een papiertje in te ademen.

Gun jij jezelf dat?

Stoppen Met Roken Kan Morgen Al

De maandag na 01-04-2017 viel het twee pakjes kostende boek op de deurmat. Wat een opluchting. Ik kan me nog goed herinneren dat het heerlijk weer was. ‘Echt lekker om buiten te zitten met een peuk erbij’.

Ik zette mezelf neer in de tuin. Scheurde de envelop open. Sloeg het boek open. Stak een sigaret aan.

Dit was de laatste sigaret die ik ooit gerookt hebt. Inmiddels al weer ruim een half jaar geleden. Het was één van de beste keuzes uit mijn leven.

Dus:

 1. stop met jezelf die druk opleggen
 2. ga gewoon lekker roken, zelfs als je er klaar mee bent
 3. probeer je zelf niet middels schuldgevoelens en negatieve zelf-praat van het roken af te helpen
 4. gebruik geen vervangende middelen de opluchting
 5. wees aardig voor jezelf
 6. VERBIED jezelf niets => dat werkt juist averechts
 7. Wees niet bang om weer te falen. AT LEAST YOU TRY!!

Nee, ik heb een beter advies.

Investeer eens twee pakjes sigaretten in jezelf. Grijp je kans om morgen (of vandaag) nog te stoppen met roken >>

Hoe angstig, twijfelachtig en sceptisch je ook bent.

Lees het boek. Rook gewoon door zoals je wilt. Als je het boek uit hebt, stuur een mail naar robert [@] leesjesuccesvol.nl met als onderwerp ‘wat een opluchting’.

Geniet van je leven.

Je verdient het.

Follow

About the Author

Verslaafd aan zelfontwikkeling (in de meeste brede zin van het woord), copywriting en geld verdienen op het internet. Ik help jou je doelen te behalen. Niets is mooier dan het heft over eigen leven VOLLEDIG in handen te hebben.

>