Rich Dad, Poor Dad (Robert Kiyosaki) Review: Dé Methode Om Rijk te Worden?

By Robert Jansen | Financieel & rijk worden

jan 17
rich dad, poor dad

Rich Dad, Poor Dad

8

Algemene beoordeling

7.0/10

Praktisch

7.0/10

Motiverend

9.0/10

Leesbaarheid

9.0/10

Prijs/Kwaliteit verhouding

8.0/10

Voors

 • Nieuwe inzichten over hoe je met geld om moet gaan
 • Advies over hoe je rijk wordt
 • Praktisch
 • Leest heel prettig
 • Motiveert & inspireert

Tegens

 • Laat het nog vrij open
 • Mist een concreet stappenplan

 “The poor and the middle class work for money. The rich have money work for them.” – Robert Kiyosaki, uit Rich Dad, Poor Dad

Rich Dad, Poor Dad

Taal: Engelstalig
Aantal pagina’s
: 178 pagina’s
Ga direct naar de aanbieding van dit boek >>

Rich Dad, Poor Dad Review en Ervaringen

Je leeft ofwel in vrijheid, ofwel als een slaaf. Robert Kiyosaki beschrijft in zijn boek fantastisch hoe de meesten van ons worden opgevoed door een ‘Poor Dad’. Een Arme Vader die studeren en hard werken voor een baas stimuleert (klinkt als slavernij?).

Zo ben ik zelf ook opgevoed.

OF je leeft in vrijheid en zorgt ervoor dat je niet voor geld werkt, maar dat geld VOOR JOU werkt. Eindelijk iemand die er eens op zo’n manier open over schrijft en laat zien hoe de meesten van ons opgroeien, om vervolgens als slaaf te eindigen. Mensen waren nog nooit zo depressief en in financiële problemen. Velen gaan meer en harder werken en raken verslaafd aan drank of drugs uit frustratie en om maar even alles te vergeten.

Het kan anders! Hoe? Dat beschrijft Robert in zijn boek:

 Waarom rijke mensen niet voor geld werken maar geld voor hen laten werken
 
Waarom jezelf verdiepen in de financiële leer van belang is
Hoe je ervoor zorgt dat je loskomt van The Rat Race en als een vrij persoon kan leven
Waarom werken voor geld onverstandig is
 
Waarom werken om te leren daarentegen zeer verstandig is
 
De verschillen in gedachtepatronen, overtuigingen en idealen tussen rijke mensen en arme mensen
 
Wat de specifieke gedragingen en gewoontes van arme mensen zijn, waarvan ze DENKEN dat ze er rijk van gaan worden, maar er in werkelijkheid arm door blijven

En misschien nog wel het belangrijkste… Je leert de basis van financiële vrijheid voor jezelf creëren.

Korte Samenvatting Van Het Boek

In Rich Dad, Poor Dad vertelt Robert Kiyosaki over hoe hij met twee vaders opgroeide toen hij jong was. De ene was rijk en de ander arm. Zijn eigen echte vader was zeer hoog opgeleid en had fantastisch werk, alleen leek hij ALTIJD rich dad poor dadmet zijn financiën te worstelen en kwam altijd geld tekort. De tweede vader, de vader van zijn beste vriend had een totaal andere kijk op geld. Hij had slechts de lagere school afgemaakt en bezat dus niet het ‘voordeel’ van een goede opleiding als dat Roberts’ echte vader had.

Het grote verschil was dat de tweede vader rijk was. Robert vertelt door het boek heen hoe hij is opgegroeid en vergelijkt alle verschillende filosofieën, ideeën en informatie die hij destijds kreeg wat betreft geld. Hij laat zien wat de mening was van beide vaders en laat zien hoe dat meehelpt of juist tegenwerkt als het gaat om je financiën.

Rich Dad, Poor Dad laat vervolgens oplossingen zien over HOE je wél rijk wordt en wat je daarvoor moet doen.

Een zeer nuttig boek, helemaal als je op zoek bent naar nieuwe ideeën in je leven en merkt dat hetgeen wat aan de meesten van ons wordt aangeleerd (al van jongs af aan) niet werkt. Als we kijken naar de meerderheid van de mensen wordt men opgevoed met de mentaliteit van Poor Dad en worden we veel al in het standaard plaatje gesluisd: studeer hard, doe je best op school, studeer nog meer, kies goed betaald werk, koop een huis, werk hard tot je pensioen en DAARNA kun je van je vrijheid genieten.

Robert Kiyosaki laat in Rich Dad, Poor Dad zien hoe het veel makkelijker kan, zodat je iets voor jezelf kan opbouwen en jezelf kan losmaken van The Rat Race.

Ga direct naar de aanbieding van dit boek >>

Rich Dad, Poor Dad, Waarom Wel Lezen?

Rich Dad, Poor Dad was voor mij één van de eerste boeken die ik las toen ik er helemaal KLAAR mee was om met geld te worstelen en hard te moeten werken om ANDEREN rijk te maken. Echt, ik had er helemaal genoeg van en wist dat er veel meer in het leven zat dan het systeem waar de overgrote meerderheid van ons in gevangen zit.

Het boek kreeg ik als aanrader van een goede vriend van me. En ja, het heeft mijn ogen geopend. Als je het boek niet kent en op zoek bent naar manieren hoe het anders kan, dan is dit boek geen aanrader, maar een MUST.

Persoonlijk ben ik van mening dat dit boek een must is voor iedereen die niet meer wil leven als loonslaaf. Ben je er klaar voor om naar The Next Level te gaan? Ben je er klaar voor om geleidelijk aan iets voor jezelf op te bouwen, zodat je binnenkort afscheid kan nemen van je collega’s en je baas… Om NOOIT meer terug te hoeven komen?

Dan is Rich Dad, Poor Dad voor jou een geweldig boek.

Rijk zijn heeft alles te maken met mindset, je kijk op geld, hoe je tegen jezelf en het leven aankijkt. Zoals Dan Lok in zijn boek F.U. Money zo mooi heeft gezegd: “If you treat money like a drug, you’re likely to become an addict.” En daarmee slaat hij de spijker op zijn kop. Geïnteresseerd?

Rich Dad, Poor Dad Waarom Niet Lezen?

robert kiyosakiRich Dad, Poor Dad is niet voor iedereen geschikt. Ik ben me er dan ook volledig bewust van dat de overgrote meerderheid van de meerderheid waar ik zojuist over sprak helemaal niet wil veranderen. Ik ken genoeg mensen die helemaal gelukkig zijn met het werken voor een baas en het veilige leven wat ze leiden (dat zeggen ze in elk geval). Als dat voor jou geldt, dan is het nergens voor nodig om dit boek te lezen.

Het boek geeft een totaal andere kijk op hoe je met geld (en het leven überhaupt) moet omgaan als je financiële vrijheid wil ervaren. Mocht dat iets zijn waar je totaal niet in geïnteresseerd bent, beter laat je dit boek dan liggen voor anderen die er wel iets mee willen.

Een achterliggende boodschap wat veel terugkomt in het boek, is dat je soms risico’s moet nemen om verder te kunnen komen. Als ik kijk naar mijn eigen omgeving, willen de meeste mensen geen risico’s nemen, omdat ze bang zijn dat het mis gaat. Over het algemeen blijven mensen liever vasthouden aan het veilige leven wat ze al hebben.

Slechts enkelen zijn moedig genoeg om iets anders te proberen en een uitweg voor zichzelf te vinden.

Voor Wie Is Rich Dad, Poor Dad Geschreven?

Voor iedereen die meer wil in het leven en moedig is om los te breken.

Wil jij weten hoe geld ECHT werkt?
Wil je weten wat de psychologie van geld is?
Ben je er klaar voor om voor jezelf een plan te maken om uit The Rat Race te stappen en afscheid te nemen van je baas?

Wil je leren hoe je rijk kan worden?

Dan is Rich Dad, Poor Dad een fantastisch boek voor jou.

Dit boek is geschreven voor iedereen die op zoek is naar een ‘uitweg’.
Voor iedereen die er genoeg van heeft om lange dagen te werken voor dat schrale loontje, om alsnog elke maand opnieuw geld tekort te komen!

Voor jou als je er klaar voor bent om jezelf naar financiële onafhankelijkheid te werken.

Ben je geïnteresseerd in het boek?

Ga direct naar de aanbieding van dit boek >>

Follow

About the Author

Verslaafd aan zelfontwikkeling (in de meeste brede zin van het woord), copywriting en geld verdienen op het internet. Ik help jou je doelen te behalen. Niets is mooier dan het heft over eigen leven VOLLEDIG in handen te hebben.

 • Julia schreef:

  Mooi samengevat!

 • >