REVIEW: Online Mindfulness Training (Vincent van der Burg) + Ervaringen

By Robert Jansen | Algeheel succes & geluk

aug 26
Review en Ervaringen met de Online Mindfulness Training van Vincent van der Burg

Welkom bij de review van de Online Mindfulness Training van Vincent van der Burg; eigenaar van UNLP.nl. 

In dit artikel en bijbehorende video ontdek je mijn ervaringen met de cursus.

Cursusvorm: Digitaal, met video's in het Nederlands
Duur van cursus: 8 weken
Garantie: 30 dagen niet-goed-geld-terug

1.0 Online Mindfulness Training review en ervaringen

Bekijk hieronder de videoreview of scroll verder voor de blog.

Mindfulness kan voor veel mensen een uitkomst bieden omdat het verschrikkelijk veel voordelen kent. Zelf ben ik al geruime tijd bezig met mindfulness en mediteren.

Voor mij was het zo'n 10 jaar geleden geen kwestie meer van "het lijkt me interessant", maar een noodzaak om te kunnen overleven in deze maatschappij.

Het drukke leven werd me regelmatig te veel. En de bewuste momenten van rust pakken gedurende de dag hielpen mij om met alles om te kunnen gaan, zonder als vele anderen overspannen te raken of zelfs een burn-out te krijgen.

De Online Mindfulness Training van Vincent van der Burg is een uitkomst als je kampt met een druk leven en graag meer controle over jezelf wilt.  

In de cursus leer je:

 • Hoe je overdenken en piekeren kunt stoppen
 • Wat je zelf kunt doen om soepeltjes met een 'druk leven' om te gaan
 • Hoe je jouw reacties zelf bepaalt
 • Dat emoties en hoe je je voelt vaak een keuze zijn, waar jij zelf meer controle over krijgt (doe schuldgevoelens en schaamte de das om!)
 • Hoe je gedachten kunt ombuigen
 • Dat en hoe je zelf stress de kop in kunt drukken
 • Hoe je jouw persoonlijke potentie ten volste benut
 • En nog veel meer...

Robert Jansen

Kort gezegd leer je de stappen die jij moet zetten om alle elementen in je leven te smeden tot een vloeiend geheel. Elementen zoals carrière, gezinsleven, sociale gelegenheden, hobby's, het huishouden, moeilijk personen of situaties en alles wat erbij komt kijken.


1.1 Dit kun je van de cursus verwachten

Een ander leven leiden kost tijd. Hiermee bedoel ik dat je niet zomaar je oude levensstijl en manier van leven verandert naar iets wat beter werkt.


Het gaat stapje voor het stapje. Nieuwe gewoontes aanleren en anders denken of omgaan met situaties kost tijd.


Een goede vriend van me werd recentelijk vrij plots geteisterd met negatieve gedachten en onverklaarbaar sombere gevoelens. Hij wilde al deze negativiteit in één klap oplossen. Helaas is het niet mogelijk om zoiets binnen 24 uur te fixen. Inmiddels ziet hij dat gelukkig ook in. Dit is een proces waar veel tijd en oefening in gaat zitten.

Vandaar dat ik je voordat je met de Online Mindfulness Training gaat beginnen wil aanraden om het proces waarin je terecht komt te waarderen.


Vrij logisch ook. Wanneer je iets voor jarenlang hebt gedaan, is het een gewoonte geworden. Het is dan een illusie om te denken dat je een onbewuste gewoonte binnen enkele dagen veranderd hebt. 


Dr. Vincent van der Burg helpt je er gelukkig goed bij door de theorie en technieken niet in één keer aan je te geven. Het wordt allemaal uitgespreid over 8 weken waarin je iedere dag iets nieuws krijgt. Zij het wat nieuwe informatie, een strategie of een oefening.


Iedere dag één klein dingetje (met een wereld van verschil).

2.0 Wie is Vincent van der Burg?

Even over de ontwikkelaar / cursusleider zelf. Wie is die Vincent van der Burg?

Om even vanuit mezelf te spreken: die vent weet waar hij het over heeft. Dat wordt alleen al duidelijk in de gratis video's en artikelen die hij plaatst. In de training besef je het des te meer.

Enkele feitjes over dr. Vincent:

 • Vincent van der Burg is in Woerden geboren op 18-06-1975
 • Hij is een expert op het gebied van coaching, communicatie en motivatie. Daar heeft hij tevens een boek over gepubliceerd.
 • Van der Burg is internationeel gecertificeerd NLP trainer, Master Coach Trainer en is na de universitaire opleiding 'Economie' specialisaties en opleidingen gaan doen in de psychologie, gedrags- en geluksleer. 
 • Tegenwoordig geeft hij regelmatig seminars en trainingen in zowel NLP als Mindfulness. 
 • Vincent heeft de Online Mindfulness Training opgezet. Van hem krijg je de theorie en oefeningen.

2.1 Een goede indruk van Vincent


3.0 Inhoudelijke weergave de Online Mindfulness Training

Stap voor stap zal ik de onderdelen met je langsgaan.

3.1 Introductie

Voor een rustige opbouw wordt er eerst uitvoerig tijd besteedt aan hoe alles in zijn werk gaat, hoe je het maximale uit de cursus haalt en natuurlijk wat mindfulness is.

In deze eerste week komen een aantal praktische (en direct effectieve) mindfulness technieken aan bod waar je mee aan de slag gaat. Je onderzoekt tevens wat je precies uit de cursus wilt halen, zodat het echt een training-op-maat is.

Specifiek op jou en jouw leven gericht.

3.2 Fundament

Na de introductie wordt er verder gebouwd op mindfulness-theorie en praktische oefeningen.

Er zijn veel mythes en misvattingen over mediteren en mindfulness. 

Zoals dat het erg zweverig is en je perse met wierook op een steen in kleermakerszit moet zitten. Die stereotypen worden ontkracht.

Mindfulness op het brein

Dit fundament legt de basis voor de rest van de cursus met direct een aantal oefeningen om te ontstressen. De technieken werken direct rustgevend en het voelt snel als een verademing om dit te mogen ervaren.


3.3 Ademhaling

Veel mensen onderschatten de kracht van ademhaling. Een snelle, kortstondige ademhaling zorgt voor angst, spanning en ongemakkelijkheid in je lijf.

In deze week staat de kracht van gezond ademhalen centraal. Ook hierbij sta je waarschijnlijk verstelt welke uitwerking dit heeft op je lichaam en psyche. Het voelt heerlijk en bevrijdend om op een gezonde manier adem te halen. 

Met de juiste manier van ademhalen heb ik een aantal hardnekkige angsten en issues kunnen overwinnen zoals het spreken voor een camera.

Daar heb ik altijd moeite mee gehad; maar met de juiste mindset en ademhaling die ik in de Online Mindfulness Training heb geleerd gaat dit me nu eenvoudig af. YES!


3.4 Toepassen in het dagelijkse leven

De theorie en oefeningen zijn allemaal leuk en aardig; als je niet weet hoe je dit in je dagelijkse (drukke) leven moet toepassen heb je er nog niets aan.

Daar draait het allemaal om; dat je een ander soort leven gaat leiden waardoor je veelvoorkomende problemen en moeilijkheden het hoofd biedt (met mindfulness). 

In week 4 leer je "intern" te kijken. Je gaat meer naar jezelf luisteren. Dit zijn enkele vragen die de leidraad vormen van deze week:

 • Hoe praat je met jezelf?
 • Welke interactie voer je in je hoofd?
 • Hoe reageer je op anderen?
 • Welke destructieve woorden gebruik je en hoe kun je die veranderen naar iets werkbaars?

Met mindfulness leer je je meer bewust te worden van deze facetten. Je neemt een kijkje naar binnen; met een uitwerking naar buiten.


3.5 Emotionele intelligentie vergroten

Het was al super interessant, maar in de tweede maand vallen alle puzzelstukjes in elkaar. Je maakt een verdiepingsslag door met je eigen emoties en gevoelens aan de slag te gaan.

Spreker, expert, mindfulness en NLP trainer

Nu krijg je meer inzicht en controle in wat er zich allemaal afspeelt in je hoofd en lijf. En begrijp je dat alles met elkaar verbonden is. Mentaal - emotioneel - fysiek - spiritueel.

Enerzijds leer je in deze week meer naar je eigen emoties te luisteren. Anderzijds kun je je beter inleven in andermans emoties. 

Dit zorgt voor een diepere connectie omdat je zelfexpressie sterk verbetert en je tegelijkertijd meer begrip kunt opbrengen voor anderen.

Je merkt dat je relaties verbeteren. Waaronder de relatie met jezelf.


3.6 Negatieve emoties

Triggers.

We krijgen ze allemaal. 

Er kan altijd iets gebeuren waardoor je (onverwacht) wordt getriggert. Zij het door een persoon. Zij het door een situatie.

De situatie kunnen we niet veranderen. Hoe wij hierop reageren wel. En dat is waar het in week 6 omdraait. Hoe ga je om met triggers en negatieve emoties die je misschien helemaal niet wilt. 

In deze week leer je hoe je enerzijds emoties "er mag laten zijn" en anderzijds ze niet de overhand laat nemen. 


3.7 (Zelf)liefde

Nog meer de diepte in. In de één na laatste week leer je "vriendelijker" tegenover jezelf en anderen te worden. Behandel jezelf als je beste vriend wordt ook wel eens gezegd.

In plaats van onszelf te behandelen als stuk vuil. 

Deze week is super leerzaam en handig voor veel mensen. Vooral voor mensen die kampen met destructieve gedachten en gedragingen.

Of als je (soms/regelmatig) last hebt van een negatief zelfbeeld.

Je leert hoe je meer begrip voor jezelf toont. Hoe kun je van jezelf houden? 

Wees aardig voor jezelf en anderen

Hoe kun je constructiever omgaan met jezelf en anderen? Hoe ga je om fouten zodat je je niet dagen lang schuldig voelt, maar er echt iets positiefs uithaalt?

Deze (en meer) aspecten komen aan bod in week 7.


3.8 Integreren

In de laatste week kijk je samen met Vincent terug op wat er allemaal aan bod is gekomen de afgelopen twee maanden. En dat is nogal wat.

Zelf heb ik ongeveer 10 weken over de cursus gedaan omdat sommige zaken nog wat meer aandacht vergden. Het mooie is dat je dus gewoon je eigen tempo kunt aannemen.

Vlieg je er sneller doorheen, dan kan dat ook (al raad ik dat niet aan). 

Maar de laatste week staat in het teken van reflectie, terugkijken, evalueren en onderzoeken welke gebieden nog meer aandacht nodig hebben.

Misschien wel het beste van alles. In deze week wordt een mindfulness "techniek" geleerd die super makkelijk én krachtig is om waar of wanneer dan ook te gebruiken.

4.0 Mijn ervaringen met de cursus 

Hier kan ik lang en breed over praten, maar in feite kan ik niets anders dan lof uitspreken over deze geweldige en krachtige cursus.

Volledige training

Toen ik de introductie van Van der Burg op deze pagina bekeek kreeg ik al wel een goede indruk. Maar de cursus zelf heeft al mijn verwachtingen VER overtroffen.

Ik kan VEEL beter met moeilijke situaties omgaan.

Het lijkt -nu ik er een tijd mee aan de slag ben gegaan- alsof ik boven veel problemen sta. Dingen waar ik vroeger moeite mee had, ergernissen, frustraties en zorgen. Ze zijn als sneeuw voor de zon verdwenen.

En als ik negatieve emoties ervaar, dan mogen die er ook zeker zijn. Het is absoluut geen kwestie van onderdrukken of emoties wegstoppen.

Juist niet. 

Alles mag er zijn; om vervolgens een bewuste keuze te maken in wat ik ermee doe.

Tijdens en na de cursus voelde ik me alsmaar beter en gelukkiger. De oefeningen zijn heel aandachtig en secuur uitgelegd. De theorie is zo duidelijk dat zelfs een kind het nog snapt. 


4.1 Voor wie is de Online Mindfulness Training geschikt?

We zijn aan het einde aangekomen van deze review. Wil je de kracht van mindfulness zelf ervaren, ga dan eerst na of de training wel voor jou geschikt is.

De training van Vincent is voor mensen die:
 • Eerlijk naar zichzelf durven kijken en openstaan om zichzelf te verbeteren
 • Moeilijk met bepaalde situaties en mensen om kunnen gaan; "het wordt je soms eventjes teveel."
 • Vaak stress en spanning ervaren
 • Veel piekeren, zich zorgen maken of regelmatig angstig voelen
 • Bewuster willen leven en meer van het leven willen genieten
 • Een diepe, eerlijke connectie met zichzelf en anderen aan willen gaan
 • Meer zelfvertrouwen willen ervaren en het maximale uit zichzelf willen halen

4.2 Conclusie: waarom deze training vs. een gratis mindfulness cursus?

Een aantal mensen vroegen me waarom ze voor deze cursus zouden betalen, als ze net zo goed een gratis online mindfulness training kunnen volgen. Uitstekende vraag!

Het antwoord is heel simpel:

Je gaat NEVER NOOIT een gratis cursus vinden die zo goed, uitgebreid en allesomvattend is als deze betaalde training.

Ongetwijfeld zal je een training volgen waar je voor even mee uit de voeten kunt. Maar deze training heeft niet voor niets een prijskaartje. Je betaalt voor kwaliteit. Met deze training haal je iets in huis waar je niet alleen goed mee van start gaat, maar het ook daadwerkelijk afrond.

Ik heb niet anders gezien dan dat de gratis online mindfulness cursussen alsnog betaalde componenten bevatten, niet volledig zijn, of vol met advertenties zitten waar je gek van wordt (is ook niet echt bevorderlijk voor de rust).

Natuurlijk is de keuze helemaal aan jou. Ik betaal liever wat geld zodat ik in ieder geval zeker weet dat het probleem hoe dan ook wordt opgelost. En niet met die halfbakken mindfulness apps waar je eigenlijk niets aan hebt.

Eindoordeel Online Mindfulness Training

8.9

Algemene indruk

10.0/10

Praktisch

8.5/10

Manier van lesgeven

9.2/10

Effectiviteit

9.0/10

Prijs/Kwaliteit verhouding

8.0/10

Voors

 • Uitstekende manier van lesgeven
 • Krachtige opbouw
 • Overzichtelijk, duidelijk en helder
 • Zeer praktisch
 • Down-to-earth

Tegens

 • Prijzig (zelfs met korting)
 • Confronterend
 • Uitdagend (niet iedereen houdt daarvan)

About the Author

Hoe cliché het ook is; aan kennis alleen heb je niets. Pas het toe. Oefen. Onderneem actie en bouw die ervaring op. Ik geef je de kennis, aan jou de eer om er actie op te ondernemen. Ik laat je sleutels naar succes zien en leer je tevens hoe je een passief inkomen opbouwt met het internet. Dat laatste laat ik zien in Affiliate Marketing Domination (www.amdomination.nl)

>