No More Mr. Nice Guy (Robert Glover) Review en Ervaringen: Stop Met Kont Kussen!

By Robert Jansen | Algeheel succes & geluk

okt 04
No More Mr. Nice Guy

Welkom bij de review van No More Mr. Nice Guy. Gaat Robert Glover keihard nat of is het een briljant boek? In onderstaande recensie deel ik mijn mening, beoordeling en samenvatting.

"In nature, the alpha male and the bull moose don't sit around trying to figure out what will make the girls like them. They are just themselves: fierce, strong, competitive, and sexually proud. Because they are what they are and do what they do, prospective mates are attracted.

- Robert Glover, uit No More Mr. Nice Guy

No More Mr. Nice Guy Review en Ervaringen

Ben jij een 'nice guy'?

Oftewel: ben je altijd aardig voor andere mensen? Doe je altijd wat anderen van je vragen? Heb je zelf géén idee wat je wilt in je leven en maak je je vooral druk over wat anderen van je denken?

Misschien gaat het nog wel een stap verder en isoleer je jezelf het liefst van anderen. Verlegen, gesloten, bang om voor jezelf op te komen en angstig om jezelf te laten zien.

Typerend voor de zogenaamde 'nice guys' is dat ze niet erg assertief zijn, niet in contact staan met zichzelf en eigenlijk constant worstelen met zichzelf, met anderen en niet zo in het leven staan als dat ze zouden willen staan.

Ze doen zo hun best en willen alles goed doen. Tegelijkertijd lijkt het alsof ze nooit goed genoeg zijn en hebben nice guys constant het idee te falen in het leven. Ze worden over als deurmat gebruikt door anderen. Respect krijgen is ver te zoeken. Vrouwen zijn nauwelijks in hun leven, behalve als vrienden. Mochten ze toch in een relatie zitten, dan is zij vaak de baas.

Geloof me, ook ik heb lange tijd in die frustrerende positie gezeten. Een gevoel hebben van nooit genoeg te zijn. Wat ik ook doe, hoe erg ik mijn best ook doe, NOOIT is het goed. Het leven lijkt een mislukking en niets lijkt goed te gaan, hoe goed ik het ook probeer te doen.

Gelukkig heb ik zelf diverse manieren gevonden om hier uit te komen, om authentiek te zijn en te bouwen aan een leven waar ik happy mee ben (de Van Bitch Naar Baas Bom heeft mij hier sterk mee geholpen).

Verlegenheid heb ik kunnen verslaan.
Assertief zijn is second-nature.
Ik maak mijn eigen regels.
Ik ben niet bang om confrontaties aan te gaan.
Ik creëer mijn eigen leven.

Toch bleef ik benieuwd of No More Mr. Nice Guy een ware toevoeging zou zijn aan het leven van een nice guy. Daarom kocht ik het. In dit artikel lees je of het de moeite waard is, of dat je het beter kan laten staan!

Korte Samenvatting Van Het Boek

No More Mr. Nice Guy gaat simpelweg over hoe je van 'nice guy' kunt "herstellen" naar de man die je werkelijk bent. Het is geen methode om iets van jou te maken wat je niet bent. Het is juist een methode om jou terug te laten keren naar jouw natuur.

Je leert:

 (Hoe je er achter komt) wat jij belangrijk vindt in het leven en hoe je dat waarmaakt.
 Wat jij kan doen om perfect willen zijn de rug toe te keren.
 Hoe je lekkerder in je vel gaat zitten en happy bent met jezelf.
 Aantrekkelijker te worden.
 Hoe je makkelijker met anderen (zoals aantrekkelijke vrouwen) communiceert, op een manier zodat zij van nature respect voor jou hebben.
 De stappen die jij gaat nemen om de man te worden waar jij trots op bent.

Dit alles... ZONDER dat je je vervolgens meer hoeft uit te sloven voor anderen.

In No More Mr. Nice Guy zal je je beseffen dat nice guys er ALLES aan doen om het beeld dat anderen van hen hebben zo mooi mogelijk te maken. Oftewel; ze zijn constant bezig met andermans mening. Ze willen dat anderen hen goedkeuren. Ze verlangen naar status, goedkeuring en erkenning.

En het grappige is, hoe meer ze hier naar op zoek zijn, hoe minder dat ze het krijgen. Daarbij is het voor de nice guy heel moeilijk om dit vol te houden. Hoe belachelijk is het om altijd je best te willen doen voor anderen, als iedereen een andere mening heeft?

Mensen zullen je altijd als behoeftig en wanhopig ervaren; iets wat uiterst afstotelijk is.

Waarom zou je No More Mr. Nice Guy wel willen lezen?

No More Mr. Nice Guy is een goed boek. Het legt de negatieve gevolgen weer van hoe het is om een 'nice guy' te zijn (voor sommigen waarschijnlijk zeer herkenbaar). Wat de oorzaken zijn aan de hand van verschillende voorbeelden. Over het algemeen liggen de oorzaken in onze jeugd; iets waar wij totaal geen invloed op hebben/hadden. Waar we wél invloed op hebben is wat we NU doen. Hoe gaan we er NU mee om.

Daarom krijg je in het boek oefeningen en keiharde adviezen om langzaam maar zeker te herstellen van het 'nice guy' syndroom.

"Betekent dat dan dat je een klootzak moet worden?" Hoor ik je al vragen.

Nee absoluut niet. Nouja, soms.

Ik merkte dat sommige mensen mij in mijn proces een klootzak begonnen te vinden. Dat zeiden ze soms letterlijk tegen me. Het grappige is, daar het mij voorheen nog kon raken, boeide het me nu niets.

Zelfs ben ik er een aantal "vriendschappen" door verloren. Achteraf gezien BETER, want deze zogenaamde vrienden waren niets anders dan vergif voor mijn leven. Het kostte me energie en stak er moeite in, terwijl ze me achteraf gezien niets meer dan ellende bezorgden.

Hierdoor heb ik de relaties waar ik wel veel aan heb kunnen verdiepen en verbeteren en nieuwe, fijnere vrienden gemaakt.

Dit gebeurde in mijn proces van nice guy naar mijzelf. Je hoeft geen klootzak te worden. Daarentegen ga je authentiek worden. Daar waar JIJ voor staat is wat je gaat achterhalen samen met dit boek. Vervolgens, is het aan jou de keuze om de juiste acties te ondernemen zodat je datgene wat je niet meer wilt verwijderd, en datgene wat je wél wilt naar jou toe haalt.

Waarom zou je dit boek NIET willen lezen?

Sommige mensen zien No More Mr. Nice Guy als een boek waarin je leert om egoïstisch en egocentrisch te worden. De auteur Robert Glover beschrijft dat zelf ook. Ergens kan ik me daar best in vinden, maar of dat heel erg is, vraag ik mijzelf af.

Als je iemand bent die ALLEEN maar bezig is met anderen, dan is het in mijn ogen goed om egoïstischer te worden; meer aan jezelf denken. Meer doen en zeggen wat jijzelf wil.

Daarentegen als je vrijwel ALLEEN maar bezig bent met jezelf. Dat lijkt me ook niet de bedoeling. Daardoor stoot je anderen juist weer af. Volgens mij is het goed om de gulden middenweg te vinden.

Als je niet bereid bent om naar jezelf te kijken en meer naar jezelf te leren luisteren; de dingen te doen die JIJ wil. Dan zou ik die boek niet gaan lezen. Het leert je om egoïstischer te worden. Het boek leert om je minder druk te maken over wat anderen van je vinden en bovenal:

Je leert je minder druk te maken over wat anderen van je VERWACHTEN, VINDEN, en WILLEN.

Eerlijk is eerlijk, No More Mr. Nice Guy is geen geweldig boek. Het geeft heel goed weer hoe je oude innerlijke "rommel" kan ontdekken, erkennen en vervolgens ermee verslaan. Toch is het boek niet heel praktisch. Ik heb er echt wel goede dingen uitgehaald, maar het kan bij lange na niet tippen aan de audio cursus de Van Bitch Naar Baas Bom.

Voor wie is dit boek van Robert Glover geschikt?

10 punten voor wie No More Mr. Nice Guy is geschreven. Als jij last hebt van:

 1. je (te) druk maken over andermans mening.
 2. teveel rekening houden met anderen.
 3. je jezelf regelmatig wegcijfert.
 4. een gebrek een assertiviteit.
 5. niet weten wie je bent en wat je wilt.
 6. je vooral bezig bent op te leven naar verwachtingen van anderen.
 7. (sterke) onzekerheid in je omgang met anderen.
 8. bang zijn om voor jezelf en voor jouw mening uit te komen.
 9. een gebrek aan zelfvertrouwen.
 10. een gebrek aan (leuke) vrouwen in je leven.

Wil je nu eindelijk eens leren je angsten achter je te laten (wat ik hiermee bedoel vind je terug in het boek) en écht te gaan voor wat JIJ wil? Niet voor wat school, je baas, je ouders, je partner wil... Wat JIJ wil...

No More Mr. Nice Guy

7

Algemene beoordeling

7.0/10

Praktisch

5.0/10

Motiverend

8.0/10

Leesbaarheid

8.0/10

Prijs/Kwaliteit verhouding

7.0/10

Voors

 • Duidelijk geschreven
 • Mooie weergave over nice guys
 • Goede voorbeelden
 • Zorgt "onbewust" voor ander gedrag

Tegens

 • Veel theorie, minder praktische tips

About the Author

Hoe cliché het ook is; aan kennis alleen heb je niets. Pas het toe. Oefen. Onderneem actie en bouw die ervaring op. Ik geef je de kennis, aan jou de eer om er actie op te ondernemen. Ik laat je sleutels naar succes zien en leer je tevens hoe je een passief inkomen opbouwt met het internet. Dat laatste laat ik zien in Affiliate Marketing Domination (www.amdomination.nl)

>