Mindset voor Succes? 5 Tips voor een Waanzinnige Mindset

By Robert Jansen | Lifestyle

okt 04
mindset voor succes

Een mindset voor succes krijg je niet zomaar. Een waanzinnige mindset is voor weinig mensen weggelegd. Het is makkelijker om te verzinken in negatieve gedachten en om meer problemen te zien dan mogelijkheden. Vervolgens hebben veel mensen het idee dat hun gedachten en emoties “nou eenmaal zo zijn” want “dat is wie ik ben”. Ze dragen de illusie met zich mee dat gedachten voor altijd zo blijven.

Niets is minder waar. Een mindset voor succes kan je ontwikkelen. Als je maar weet hoe. Gedachten zijn gewoontes. Gewoontes kan je veranderen. Veranderen door 1. bewustwording, 2. oefenen met de nieuwe gewenste situatie en 3. herhaling. Veel herhaling.

In dit artikel geef ik je 5 tips hoe je een mindset voor succes kan ontwikkelen. Er zijn 5 doorslaggevende factoren die jouw succes maken of breken. Want ja, mindset is erg belangrijk -misschien wel het meest belangrijke- In onze weg naar succes.

Check de video hier of scroll verder voor het artikel.

Self-Talk draagt bij aan een Mindset voor Succes

Hoe we met onszelf praten bepaald grotendeels of wij een mindset voor succes of een mindset voor mislukking hebben.

Sterker nog; hoe we onszelf zien en hoe we met onszelf omgaan is onderdeel van mindset.

Self-Talk. Ga bij jezelf eens na. Hoe praat je tegen jezelf? Vriendelijk? Motiverend? Ondersteunend? Helpend? Of ben je jezelf meer aan het afstraffen? Denigrerend? Jezelf vertellen wat voor loser je bent?

Essentieel om je hier bewust van te worden en je zelf-praat te optimaliseren.

Wat je kan doen om dit te toetsen is door jezelf eens op te nemen als je boos bent op jezelf. Ga voor de spiegel staan en zeg hardop tegen jezelf wat je normaal alleen in je hoofd laat afspelen. Gebruik een voicerecorder op je telefoon, neem jezelf op en luister het later die dag of de dag erna eens terug. Ondervindt voor jezelf wat je allemaal tegen jezelf zegt.

Jezelf uitschelden heeft namelijk weinig zin. Tegen jezelf zeggen dat het misschien niet zo slim was om te doen, maar dat je het de volgende keer zo en zo gaat doen is WEL een goed idee.

Het is verrassend om te zien hoe inlevend en begripvol we zijn naar vrienden en familie. En als we zelf iets hebben dan noemen we onszelf een aansteller. Op het moment dat je jezelf kan behandelen als hoe je je beste vriend/vriendin behandelt, dan verandert je mindset drastisch; in positieve zin.

Voeding & Sport (Gezondheid in het algemeen)

Wat je iedere dag tot je neemt heeft niet alleen invloed op je lijf. Je gedachten worden er ook door beïnvloed. Het was Dr. Hyman (The UltraMind Solution) die zei: “Food is not just calories. It’s information. It tells our body and brain what to do.”

Elk stukje eten wat je doorslikt heeft zijn uitwerking op je lichaam en geest. So it better be good.

Iedere dag fastfood eten zal daarom niet helpen om een mindset voor succes te ontwikkelen. Gezond voedsel, veel groentes, complexe koolhydraten, peulvruchten, gezonde eiwitten en vetten gaan allemaal bijdragen aan een top mindset.

Zo geldt het ook voor de mate waarin je sport en beweegt. Mensen die de hele dag zitten op het kantoor en vervolgens ’s avonds ook nog eens op de bank gaan liggen niets doen worden vanzelf lui als ze dit herhalen. Af en toe maakt niet uit. Maar je geest wordt getraind om inactief te zijn.

mindset voor succes

Wil je een mindset voor succes, dan is het belangrijk om precies zo te leven zoals je wil dat je denkt. Wil je een mindset die ervoor zorgt dat je actief bent? Word actief. Wil je een mindset die motiveert? Word actief. Wil je een mindset waarmee je bestand bent tegen alledaagse moeilijkheden? Ga de uitdaging aan!

Perceptie & Visie

Onze perceptie van problemen en visie naar de wereld toe is allesbepalend voor onze mindset. Het is alles bepalend voor ons succes.

Het mooiste zou zijn als we problemen kunnen omarmen. Obstakels kunnen zien als kans om te groeien. Verander je perceptie en je verandert je mindset. Ontwikkel een visie naar de wereld toe waarin je moeilijkheden vereert en zelfs opzoekt.

Perceptie en visie kan heel breed worden gezien. Van minder ‘directe behoefte bevrediging’ naar lange termijn succes tot aan het omgaan met problemen die spelen in de wereld. Een andere kijk naar onszelf, het leven en de wereld om ons heen is een cruciale factor naar een mindset voor succes.

Houding

Met houding bedoel ik letterlijk onze lichaamshouding en lichaamstaal.

Staan we voorover gebogen met het gezicht naar beneden. Kijkend naar de vloer. Contact vermijdend. Of staan we rechtop. Schouders naar achteren. Borst naar voren. Kin recht vooruit (omhoog zorgt voor een meer arrogante look). Met een lach op ons gezicht. Open, vriendelijk, relaxt en toch betrokken.

Onderzocht is dat als je een meer open houding hebt naar de wereld toe, de wereld ook meer open zal worden naar jou toe. Een gesloten, ingetogen houding is niet erg uitnodigend voor anderen en belangrijker nog: maakt jouzelf nog meer gesloten.

De manier waarop wij in een ruimte staan en hoe wij onszelf presenteren heeft directe invloed op onze manier van denken. Een open houding zorgt automatisch voor een meer open mindset.

Deze wisselwerking is indrukwekkend. Onze gedachten hebben invloed op ons lichaam. Ons lichaam heeft weer invloed op onze gedachten. Het is dan ook gebleken dat zelfs als je nep lacht, je toch dezelfde geluksstofjes aanmaakt als wanneer je echt lacht. Daardoor wordt je vanzelf vrolijker en ga je nog meer lachen…. enzovoorts. Zie je deze mooie wisselwerking?

Mensen & Omgeving

Als laatste wil ik graag het belang van onze omgeving en de mensen die zich daarin bevinden aankaarten.

Waar je mee omgaat, word je mee besmet. Een oeroude uitspraak. En toch de waarheid als een koe. We zijn het gemiddelde van de 5 mensen met wie het meest omgaan. Zijn dit negatieve en luie mensen? Reken er dan maar op dat jij ook negatief en lui wordt. Zijn dit positieve en hard werkende mensen? Je raadt het al…

De mensen om ons heen zoals onze partner, vrienden, kennissen, maar ook familie, hebben een directe dan wel indirecte invloed op onze mindset. Ze kunnen bijdragen aan een mindset voor succes. Of voor mislukking.

Kies daarom de mensen om je heen zorgvuldig uit. Het leven is te kort voor (onnodige) negativiteit.

Dit geldt overigens niet alleen voor de mensen om je heen, maar gaat op voor onze HELE omgeving. De buurt waar we in leven. Het huis waar we in wonen. Het werk waar we naar toe gaan. Andere activiteiten die we doen. ALLES. Heeft invloed op onze mindset.

Als je een mindset voor succes wil ontwikkelen is het bijvoorbeeld heel verstandig om meer de natuur op te zoeken.

mindset voor succes

Ontwikkel Je Mindset voor Succes

Herhaling is de sleutel naar een mindset voor succes.

Zoals we in het begin van dit artikel al hebben opgeklaard; onze gedachten kunnen we wel degelijk veranderen over tijd. Alleen gaat dit niet makkelijk worden.

Het kost tijd. Moeite. Herhaling. Dus wat nu? Hoe zorgen we ervoor dat we onze mindset voor succes BLIJVEND ontwikkelen en optimaliseren? Dat doen we door te blijven oefenen.

Een handig boek die mij hiermee heeft geholpen is geschreven door Mike Cernovich. Het heet ‘Gorilla Mindset‘. De 5 tips die ik je in dit boek geef worden ook behandeld in dit boek, alleen gaat Mike nog 10 stappen verder. Hij belicht vrijwel alles wat van invloed is en kan zijn bij jouw mindset en hoe je ervoor zorgt dat je dit BLIJFT ontwikkelen.

Door het boek heen staan er makkelijk uit te voeren opdrachten waardoor je je mindset optimaliseert en je levensstijl drastisch verbetert.

Je leert er hoe je de controle (terug)pakt over je gedachten en emoties. Hoe je je stemming kan ombuigen. Onbelangrijke zorgen loslaten. Oefen hiermee en je gaat merken dat je inkomen stijgt, je positiever in het leven staat, zorgen makkelijker los kan laten en je algehele levenskwaliteit drastisch verhoogt.

About the Author

Hoe cliché het ook is; aan kennis alleen heb je niets. Pas het toe. Oefen. Onderneem actie en bouw die ervaring op. Ik geef je de kennis, aan jou de eer om er actie op te ondernemen. Ik laat je sleutels naar succes zien en leer je tevens hoe je een passief inkomen opbouwt met het internet. Dat laatste laat ik zien in Affiliate Marketing Domination (www.amdomination.nl)

>