Fitness Motivatie Kwijt? 3 Briljante Tips!

By Robert Jansen | Lifestyle

dec 08
geen fitness motivatie meer

Ben je je fitness motivatie kwijt? Heel herkenbaar. We hebben allemaal wel eens een periode dat we helemaal geen zin hebben om naar de sportschool te gaan. We gaan liever lekker eten, lekker drinken en minder sporten. Heel natuurlijk, maar tegelijk erg jammer, want je wilt je gezonde gewoonte om te sporten blijven volhouden. Herkenbaar voor veel mensen en daarom heb ik 3 briljante tips voor je als je even fitness motivatie kwijt bent. Binnen no-time sta je weer net zo hard te pompen als voorheen.

Fitness Motivatie Tip 1: Probeer iets nieuws

Om meer fitness motivatie te krijgen helpt één ding absoluut: gooi je schema om of doe eens iets anders (geks). Het maakt eigenlijk niet uit wat. Doorbreek een gewoonte. Als je bijvoorbeeld nooit een pre-workout gebruikte, schaf dan eens een goede kwaliteit Creatine aan. Gebruikte je al een tijdje een pre-workout, stop daar dan juist even mee voor twee maanden of stap over op een ander. Probeer iets nieuws!

Voorbeelden:

 • Stap de komende twee maanden over op een ander schema. Voorbeeld hiervan is het 5x5 plan, waarbij je je focust op 5 sets van 5 reps (die je net haalt) van de beste compound oefeningen: Deadlifts, Squats, Pull-ups, Bench Press en Overhead Press. Een ander voorbeeld is het 5x20 plan waarbij je 5 sets van 20 reps van oefeningen die je normaal al doet uitvoert. Je maakt dus per oefening in totaal 100 reps. Dit zorgt voor een versterking van de spier aanhechtingen en banden

  Zoek eens op Google naar een geheel nieuw schema, zodat je je spieren op een andere manier uitdaagt en je weer nieuwe fitness motivatie krijgt.
 • Gebruik eens een pre-workout of koop eens Creatine.
 • Ga op een ander tijdstip dan anders. Als je in de avond gaat, ga dan eens in de ochtend. Om het nog gekker te maken, train dan eens op lege maag. Je zult versteld staan van de energie die je hebt tijdens het trainen op lege maag en het zorgt voor een beter herstel ná de sportsessie.
 • Als je gewend bent om alleen te sporten, dan kan een nieuwe muzieklijst al direct voor nieuwe fitness motivatie zorgen. Ik luister zelf graag naar een fijne technoset tijdens mijn workout. Zoek eens een andere mix op dan je gewend bent. Voor mij werkt techno, hardtechno en death-metal het beste. Soms zet ik bossa nova op als ik wat relaxter wil trainen.

De mogelijkheden zijn eindeloos, het belangrijkste is:

Variatie voor meer fitness motivatie.

Fitness Motivatie Tip 2: Nieuwe inspiratie opdoen

Iets heel simpels en wat je maar 15 minuten van je tijd kost. Kwijtgeraakte fitness motivatie terug krijgen is nog nooit zo makkelijk geweest door het kijken van het juiste videomateriaal. Een grote inspiratiebron voor mij zijn de Buffdudes uit de Verenigde Staten.

Twee gasten die op een natuurlijke manier afgetraind zijn die aan de hand van informatieve filmpjes laten zien hoe je op de juiste manier traint, rust en voedt. Ik kan bijvoorbeeld direct nieuwe fitness motivatie opdoen als ik de volgende video zie. 

https://www.youtube.com/watch?v=pzEdBLtD7XQ

Andere voorbeelden:

 • Kijk andere filmpjes van jouw inspiratiebronnen.
 • Zoek op internet naar nieuwe oefeningen die een uitdaging voor je zijn.
 • Lees eens een boek op het gebied van fitness, bijvoorbeeld dit boek van Glenn Goossens.
 • Praat er met andere sportfanaten eens over waar je tegenaan loopt en hoe zij dit voor zichzelf oplossen.

Fitness Motivatie Tip 3: Zoek een nieuwe trainingsmaat

Het vinden van een nieuwe, gemotiveerde trainingsmaat kan er al voor zorgen dat jij meer fitness motivatie krijgt. Door elkaar aan te sporen en er wat competitie in te gooien, krijg je direct meer inspiratie.

Ben je gewend om samen met iemand te trainen, ga dan eens alleen en pomp die fijne muziek door je hoofd. Ben je gewend om alleen te sporten, zoek iemand op. Op je werk is vast wel iemand te vinden, of die dikke vriend van je die al vaker heeft gezegd dat hij wel wil afvallen & sporten, maar er telkens maar niet aan toe komt. Eén appje sturen kan al wonderen doen. Door hem/haar te motiveren krijg je zelf ook meer motivatie!

fitness motivatieTenslotte... op het internet is ontzettend veel informatie te vinden over fitness inspiratie, fitness motivatie en nieuwe oefeningen & workouts. Doe daar je voordeel mee, maar blijf er niet te lang in hangen.

Mijn ervaring is om op een gegeven moment gewoon te gaan, ook al heb ik helemaal geen zin. Meestal krijg ik er dan vanzelf wel weer schik in, maar soms ook helemaal niet; en dat is ook niet erg. Het komt nou eenmaal voor dat het hem soms gewoon niet gaat worden. Jezelf forceren zal alleen maar tegenwerken. Leg je er bij neer en probeer het over een paar dagen of desnoods een week nog een keer. Pak de rust als je lichaam dat aangeeft. Het is goed om je lichaam die tijd te gunnen, want daar heeft het ook nog wel eens (ontzettend veel) behoefte aan!

Bonus tip: een FRISSE start

Het is krachtig om regelmatig een nieuw doel voor jezelf te stellen. De boel omgooien.

Kijk eens naar je lichaam. Wat wil jij nu het liefst?

Is het nu je grootste prioriteit om flink spiermassa te bouwen (en maakt het je niet uit dat daar een beetje vet bijkomt)? Dan doe je er goed aan om met een ijzersterke methode voor spiermassa aan de slag te gaan. Dit is een heerlijke methode waarbij je ook mag genieten van lekker eten.

Of heb je op dit moment een zwembandje teveel en wil je, naast dat je droge spiermassa bouwt & behoudt, de nodige vetlaag kwijtraken? Dan is een sterke methode om droog te trainen jouw nieuwe boost aan motivatie. Duik lekker de sportschool in, wie weet zien we elkaar daar 😉

About the Author

Hoe cliché het ook is; aan kennis alleen heb je niets. Pas het toe. Oefen. Onderneem actie en bouw die ervaring op. Ik geef je de kennis, aan jou de eer om er actie op te ondernemen. Ik laat je sleutels naar succes zien en leer je tevens hoe je een passief inkomen opbouwt met het internet. Dat laatste laat ik zien in Affiliate Marketing Domination (www.amdomination.nl)

 • Flip schreef:

  Top geschreven man. Heel herkenbaar dit. Thanks voor de tips.

 • Lauren de Bruijn schreef:

  Bedankt voor het advies om op internet naar nieuwe oefeningen te zoeken die een uitdaging voor me zijn. Mijn zus raadt me aan medische fitness te proberen omdat ik lage rugpijn heb. Ik heb geen motivatie om oefeningen beginnen te doen, maar ik hoop dat als ik met iets makkelijks begin, doe ik meer fitness in een mum van tijd.

  • Robert Jansen schreef:

   Hopelijk heb je weer motivatie om te trainen. Soms is het wat ver te zoeken en kan vernieuwing dé key zijn naar het volgende niveau.

 • >