De Opluchting (Jan Geurtz) Review: In Eén Dag Van Het Roken Af!

By Robert Jansen | Algeheel succes & geluk

apr 19
de opluchting

“Angst overwinnen betekent niet dat je die angst niet meer voelt, maar dat je die accepteert voor wat hij is en samen met die angst je doel probeert te bereiken.” – Jan Geurtz, uit De Opluchting

De Opluchting

Taal: Nederlands
Aantal pagina’s
: 207 pagina’s (herziene editie)

Extra notitie op 28-11-2017: Na ruim een half jaar dat ik onderstaand artikel heb gepubliceerd nog steeds gestopt met roken!!!

Bekijk hier de videoreview van De Opluchting:

Klik hier om naar de goedkoopste aanbieder te gaan >>

De Opluchting Review en Ervaringen

In de review van het boek ‘Focal Point‘ beschreef ik dat ik in één klap was gestopt met roken. Eerlijk is eerlijk, binnen een week daarna ben ik weer begonnen met roken. Je kent het wel, wat begint met twee sigaretten op een dag. Dan worden het er vier. Dan zes. Dan tien. Dan vijftien… etc.

Het was genoeg geweest en ik had het op een verjaardag met een vriend van me over De Opluchting. Enkele jaren geleden, zonder dat hij wilde stoppen met roken is hij toch aan het boek begonnen (op aandringen van zijn moeder). Tijdens het lezen rookte hij gewoon door.

Maar naar verloop van tijd merkte hij een soort van verandering in zijn gedachten en rookbehoefte. Dit gebeurde haast onbewust. Zonder enkele moeite kon hij binnen één of twee weken de sigaretten laten liggen voor wat ze waren. Hij vergat ze simpelweg mee te nemen en op te steken. Door het boek raakte hij los van de verslaving en kreeg hij de mogelijkheid om de sigaret voor eens en voor altijd gedag te zeggen. Zonder het boek te hebben uitgelezen (hij heeft een hekel aan lezen).

Nu nog steeds laat hij roken aan anderen over en voelt hij geen enkele behoefte meer om er één op te steken.

Wauw!

Destijds wilde ik het boek al aanschaffen, maar is me toch weer ontgaan. Na de verjaardag (dit was 1-4-2017) heb ik DIRECT het boek voor slechts €12,50 en gratis verzending besteld. Maandag lag het op mijn deurmat. Ik was er gewoon klaar mee. Ben jij er ook zo klaar mee? Of ken je iemand die je het liefst ziet stoppen? Dit boek is je uitkomst.

Korte Samenvatting Van Het Boek

de opluchtingDe Opluchting van Jan Geurtz beweert dat het je kan laten stoppen met roken binnen één dag. Dat klinkt zowel geweldig als ongeloofwaardig tegelijk.

“Hoe kan een boek me nou zo makkelijk van die hardnekkige verslaving afhelpen?” Dat is wat ik dacht en wat jij misschien ook wel denkt. Er is maar één manier om er achter te komen en dat is door het boek te bestellen en geheel vrijblijvend te gaan lezen.

We weten allemaal dat roken ongezond is. Het is duur, het stinkt, anderen hebben er last van, je krijgt er zwarte longen en een slechte conditie van, het levert juist meer stress op dan dat het je rust geeft, etc. etc. Al die tegenargumenten kennen we inmiddels wel. Veel rokers doen een poging tot stoppen door 100 redenen op te schrijven waarom ze zouden moeten stoppen of ze sommen negatieve punten van het roken op.

Voor een aantal doelen kan het helpen, maar om op deze manier te willen stoppen met roken gaat je alles BEHALVE helpen. Je gevoel en onbewuste wereld winnen het van deze logische beredenering. Alleen met wilskracht kom je er niet. Simpel zat.

Dit boek geeft volledig andere inzichten. Het laat je een kijkje nemen in de wereld van de geest van de verslaafde roker. En waarom bepaalde gedachtepatronen ervoor zorgen dat je verslaafd blijft.

Doorbreek de gedachtepatronen en je bent een vrij persoon. Vrij van die nare verslaving. De Opluchting geeft je de mogelijkheid om los te komen van die verslaving.

Wie Is De Auteur?

De auteur van De Opluchting is Jan Geurtz. Jan is zelf ruim 20 jaar roker geweest. de opluchting

Inmiddels heeft hij diverse boeken geschreven over verslavingen & bewust leven zoals:

 • De Opluchting
 • De Verslaving Voorbij
 • Verslaafd Aan Liefde
 • Het Einde Van De Opvoeding
 • Verslaafd Aan Denken
 • Vrij Van Gedachten

Eerlijk gezegd ben ik alleen nog bekend met zijn boek De Opluchting, maar hier laat ik het niet bij. Gezien ik zelf behoorlijk verslavingsgevoelig ben en nog steeds een cafeïne junk ben, ga ik verder met zijn werk. Hij schrijft op een zeer toegankelijke, prettige manier. Korte hoofdstukken & recht voor zijn raap.

Naast het schrijven van boeken, geeft hij ook de training ‘De Opluchting Methode’, waarin hij door middel van een methode mensen van het roken afhelpt, ook dit binnen één dag.

De Opluchting, Waarom Wel Lezen?

Op zaterdag 1 april sprak ik met de bewuste vriend over De Opluchting. Die avond heb ik nog ontzettend veel gerookt. Tot zware keelpijn aan toe. Op 2 april bestelde ik het boek via bol.com. Op drie april belandde De Opluchting in de brievenbus. ’s Avonds ging ik in de tuin zitten, ik stak een sigaret op en begon te lezen.

Het was de laatste sigaret die ik rookte en sindsdien heb ik geen sigaret meer aangeraakt en GEEN behoefte meer gehad om er één op te steken.

Wil je weten waarom je het boek zou willen lezen?

Omdat het werkt.

Niet meer, niet minder. Jan Geurtz laat op fantastische wijze zien waarom roken de grootste illusie verslaving OOIT is.

Rokers denken dat ze door te roken:

 • meer energie krijgen
 • minder angstig zijn
 • zich beter voelen
 • gezelliger zijn of dat het gezelliger wordt
 • minder gestrest zijn
 • rustig worden
 • meer geconcentreerd & gefocust zijn
 • het leven beter kunnen handelen
 • zichzelf verwennen
 • even een rustmomentje of moment voor zichzelf pakken

En ga zo nog maar even door.

In De Opluchting worden al deze illusies ontkracht. Het geeft je de kracht en inzichten om moeiteloos te stoppen met roken.

Klinkt ongeloofwaardig & belachelijk? Dat is het ook. Probeer het uit en zie hoe belachelijk simpel het gaat…

Klik hier om naar de goedkoopste aanbieder te gaan >>

De Opluchting, Waarom Niet Lezen?

de opluchtingAls niet-roker heeft het natuurlijk geen zin om dit boek te lezen. Het is puur op mensen gericht die verslaafd zijn aan roken.

Buiten dat, als je roker bent en je wilt er wel of niet van af…. het maakt niets uit. Er is geen reden om dit boek NIET te lezen. Zoals ik in het begin al aangaf, die vriend van me begon aan het boek zonder intentie om te stoppen. “Hij vond het allemaal wel best.” Hij heeft de pest aan lezen. En stak niet voor niets uit nonchalante overweging meteen al een sigaret op toen hij aan het boek begon.

De Opluchting is voor elke roker een geweldig boek, ook al ben je niet van plan om te stoppen. Dan nog geeft het je geweldige inzichten. Niet voor niets krijgt dit boek een 10. Het is voor iedereen die rookt, zelfs al heb je geen stop-intentie!

Voor Wie Is De Opluchting Geschreven?

De Opluchting is VOORAL geschreven voor diegenen die al enkele of vele stoppogingen hebben ondernomen, maar toch vaak weer een terugval krijgen, of er simpelweg niet in slagen om te stoppen. Het boek geeft je volledig andere inzichten en zorgt ervoor dat jij moeiteloos kan stoppen. Puur omdat het alle ideeën, angsten en vooroordelen over roken behandelt en het nodige uit de weg ruimt.

Jan Geurtz verwoordt het heel simpel: Je moet éérst de verslaving achter je hebben gelaten, voordat je gaat stoppen met roken. Veel mensen stoppen met roken, terwijl ze nog verslaafd zijn. En verslaafd ben je altijd IN JE HOOFD. De Opluchting pakt dat aan.

De Opluchting pakt de verslaving in je hoofd aan, waardoor je er vervolgens geheel vrijwillig voor kiest om te stoppen met roken. Ook al was dat in eerste instantie absoluut niet je plan.

Dus, het boek is voor iedereen geschreven die:

 • rookt en wil stoppen
 • rookt en NIET wil stoppen (maar wel geïnteresseerd is in de psychologie achter het roken)
 • graag minder willen roken (bijvoorbeeld alleen in het weekend)
 • een geliefde liever zien stoppen met roken

Uitdaging

Ik heb een uitdaging voor je:

 1. Koop het boek.
 2. Ga het lezen.
 3. Rook door, zoveel en zo vaak als je wil.
 4. Geniet van je sigaretten.
 5. Lees het boek uit.
 6. Blijf roken.

Stap 5 & 6 zijn cruciaal en de meest moeilijke. Ik ben er namelijk zeker van dat als je ten eerste al dit boek uitleest (bijna niemand leest überhaupt boeken uit die hij/zij aanschaft) en dan óók nog eens blijft roken… dan ben je wonderlijk bezig. Ik geloof niet dat mensen niet stoppen na het lezen van dit boek.

De Opluchting

10

Algemene beoordeling

10.0/10

Praktisch

10.0/10

Motiverend

10.0/10

Leesbaarheid

10.0/10

Prijs/Kwaliteit verhouding

10.0/10

Voors

 • Perfect boek voor de roker.
 • Prettig en toegankelijk geschreven
 • Het werkt
 • Ontkracht ALLE positieve verzinselen die een verslaafde roker heeft ten opzichte van de sigaret
 • Vrijwel zonder ontwenningsverschijnselen stoppen met roken.
Follow

About the Author

Verslaafd aan zelfontwikkeling (in de meeste brede zin van het woord), copywriting en geld verdienen op het internet. Ik help jou je doelen te behalen. Niets is mooier dan het heft over eigen leven VOLLEDIG in handen te hebben.

>