Choose Yourself (James Altucher) Review: Stop Met Zorgen Maken Over Andermans Mening

By Robert Jansen | Algeheel succes & geluk

jun 04
Choose Yourself

In deze review van Choose Yourself deel ik mijn ervaringen. Faalt James Altucher met dit boek keihard of is het geniaal? In onderstaande recensie deel ik mijn mening, beoordeling en samenvatting met het boek.

"...master the form you want to operate in, get experience, be willing to be imperfect and then develop the confidence to play within that form, to develop your own style." - James Altucher, uit Choose Yourself

Dit is Choose Yourself van James Altucher

Choose Yourself of: Kies Voor Jezelf, het boek wat je beloofd om vanaf NU voor jezelf te kiezen, in plaats van telkens te doen wat anderen zeggen. In deze review lees je mijn ervaringen met het boek van een goede 250 pagina's lang.

De vraag van vandaag: is het boek de moeite waard; brengt het je wat het je beloofd, of kun je het maar beter laten liggen?

In het boek ga je onder andere het volgende lezen:

 Wat het grootste probleem is tegenwoordig onder de mensheid & hoe jij ervoor zorgt dat je dit probleem NIET hebt.
 Wat JIJ kan doen om ervoor te zorgen dat je een prettiger en meer voldaan leven gaat leiden.
 De basis van een gezond, gelukkig en fijn leven vol rijkdom.
 Hoe je ervoor zorgt dat je uit een moeilijke periode in je leven raakt.
 Hoe je stopt met overdenken en begint met DOEN.
 Kleine veranderingen in je leven die een MEGA impact teweeg brengen.

Bekijk hieronder de videoreview:

Korte Samenvatting Van Het Boek

Choose Yourself is in mijn ogen een mix van een roman en een boek op het gebied van persoonlijke  ontwikkeling.

Het leert je aan de hand van persoonlijke verhalen, gebeurtenissen en ervaringen opgemerkt bij andere (succesvolle) mensen hoe je begint met het leven te leiden wat JIJ wilt. Niet wat je ouders willen. Niet wat de maatschappij wil. Niet wat je leraar of je baas wilt.

Wat JIJ wil.

Aan de hand van vele succes- en faalverhalen laat James Altucher zien dat veel angsten die mensen hebben in het leven, simpelweg uit het raam gegooid kunnen worden.

Mensen die niet verder komen in hun leven, blijken vol te zitten met angsten. 

James laat zien dat hij (hij is zelf een zeer succesvol mens) en andere succesvolle personen zich niet laten leiden door hun angsten. Zij zijn degenen die hun angsten leiden. Ze denken en gaan dan over op DOEN, in plaats van alles te overdenken.

De meeste mensen blijven hangen in hun 'veilige' wereldje. Ze willen wel iets anders en hebben grotere plannen, maar doen er hun hele leven langs niets mee. Puur uit angst voor het onbekende. Denken, denken, denken, maar niet doen.

"The only truly safe thing you can do is to try over and over again.
To go for it, to get rejected, to repeat, to strive, to wish." - James Altucher

Waarom zou je Choose Yourself absoluut willen lezen?

"Success comes from continually expanding your frontiers in every direction-creatively, financially, spiritually, and physically. Always ask yourself, what can I improve? Who else can I talk to? Where else can I look?" - James Altucher

Er zitten zeker leerzame stukken & weetjes in. Ik denk dat iedereen er wat aan heeft om naar de zeer succesvolle mensen op deze aarde te luisteren. Ik vraag me altijd af hoe zij hun leven aanpakken, hoe zij ervoor zorgen dat ze zo succesvol zijn en wat voor hen DATgene is waardoor ze zo uitblinken.

Dit boek is geweldig als het gaat om hoe je uit een crisis terecht komt en hoe je je leven op de rit krijgt. Mede omdat James Altucher zelf vaak genoeg in een crisis situatie is beland. Situaties waar velen van ons totaal geen weet van hebben (lees: familie, vrienden, huis, werk en waanzinnige bedragen aan geld verliezen).

Choose Yourself laat je zien dat perfect willen zijn de grootste dooddoener van jouw leven is.

Kort gezegd leer je:

 • Hoe je jezelf kiest.
 • Hoe je weer van jezelf en het leven gaat houden.
 • Hoe je andermans meningen voor altijd LOSLAAT.
 • Minder te denken en meer te DOEN.
 • Meer succes in je leven te creëren.
 • Kleine stappen (met grote impact) te nemen die niet alleen mentale, fysieke, emotionele en spirituele gezondheid veroorzaken. Maar ook rijkdom.

Benieuwd naar een voorproefje waar James Altucher zoal over schrijft? Lees dit artikel.

Waarom je dit boek niet wil lezen...

Om eerlijk te zijn heb ik na het lezen van Choose Yourself een gevoel van: Wat heb ik nou eigenlijk gelezen?

Nogmaals, het boek zit vol interessante stukken en weetjes. Je kunt hier echt wijze lessen uithalen. Toch is het niet een boek wat ik zou aanraden. Het is een leuke toevoeging, alleen is het de 250 pagina's lezen niet waard. Er zijn veel waardevollere boeken in omgang waar je 1. makkelijker doorheen leest en 2. meer uithaalt.

Choose Yourself bevat veel persoonlijke verhalen waar je eigenlijk niets aan hebt. Meningen, situaties en ervaringen waar je zelf geen boodschap aan hebt. Als ik een bedroevend verhaal wil lezen dan koop ik wel een roman.

Op LeesJeSuccesvol.nl staat succes op alle gebieden in je leven centraal. Producten die iets bijdragen worden geprezen en aangeraden. Producten die weinig toevoegen aan iemands' persoonlijke succes, zal afgeraden worden. Choose Yourself valt in de laatste categorie. Ik raad het boek af om te lezen.

De waardevolle informatie die er instaat beslaat misschien 20% van het boek. Oftewel, in plaats van een boek te schrijven van 259 pagina's, had James zijn boodschap ook in minder dan 50 bladzijdes kunnen verwoorden.

Voor wie is Choose Yourself geschikt?

Koop Choose Yourself als je veel last hebt van:

 • angst voor het onbekende
 • te veel bezig zijn met wat andere mensen van je denken
 • angst voor afwijzing
 • geen idee hebben hoe je succesvol wordt in het leven
 • niet weten wat je wilt in het leven

Choose Yourself is een gids van een zeer succesvol persoon. Ben je geïnteresseerd in zijn ervaringen met het leven en wat hij heeft gezien bij anderen (op het laatst praat hij bijvoorbeeld over de ondergang van de wereldberoemde band The Beatles), dan is dit boek voor jou.

Ben je van plan om je eigen bedrijf op te starten?
Wil je weten hoe je financieel succesvol wordt?
Ervaar je angst om risico's te nemen, waar je maar al te graag van af wilt?

Dan kan Choose Yourself wel eens een goede keuze zijn.

Ben je echt op zoek naar een no-bullshit guide met praktische tips en verschillen in denken en doen tussen rijke en arme mensen? Kijk dan hier.

"Excuses are lies we tell ourselves to cover up our failures." - James Altucher

Choose Yourself

4.6

Algemene beoordeling

3.0/10

Praktisch

4.5/10

Motiverend

3.0/10

Leesbaarheid

7.5/10

Prijs/Kwaliteit verhouding

5.0/10

Voors

 • Leest makkelijk weg
 • Simpele, krachtige tips

Tegens

 • Veel loze informatie
 • Overall weinig waarde
 • Te veel overbodige tekst waar je niet beter van wordt

About the Author

Hoe cliché het ook is; aan kennis alleen heb je niets. Pas het toe. Oefen. Onderneem actie en bouw die ervaring op. Ik geef je de kennis, aan jou de eer om er actie op te ondernemen. Ik laat je sleutels naar succes zien en leer je tevens hoe je een passief inkomen opbouwt met het internet. Dat laatste laat ik zien in Affiliate Marketing Domination (www.amdomination.nl)

>