Bloemkoolpizza maken: Een simpel recept voor een Heerlijk Gezonde Pizza!

By Robert Jansen | Lifestyle

mrt 18
Bloemkoolpizza Recept

Gezonde Pizza

8.2

Gezond & Verantwoord

8.4/10

Smaak

7.8/10

Prijs

7.5/10

Makkelijk te maken

8.0/10

Variatiemogelijkheden

9.5/10

Zelf een bloemkoolpizza maken doe je zo.

Na de pannenkoek van laatst gaan we nog een stap verder. We gaan een heerlijke, gezonde bloemkoolpizza maken. Naast dat hij koolhydraatarm en eiwitrijk is, is deze gezonde pizza ook nog eens verbazingwekkend lekker is.

Het mooie? Er komt geen bloem aan te pas. Het recept inclusief foto’s vind je hieronder.

Dit heb je nodig voor de bloemkoolpizza

Voor de bodem:

  • Bloemkoolrijst (één pak van 200g is genoeg).
    Bloemkoolrijst voor pizzabodem

    Bloemkoolrijst kant-en-klaar kopen scheelt je een hoop gedoe

  • 100 gram geraspte kaas.
  • 3 eieren.
  • Gedroogde oregano.
  • Gedroogde peterselie.
  • 1 teentje knoflook, geperst of fijn gesneden.

Voor de tomatensaus:

  • 2 kleine blikjes of 1 groot blik tomatenpuree.
  • Nog meer gedroogde oregano.
  • Gedroogde peterselie.
  • 1 teentje knoflook, geperst of fijn gesneden.

Voor de topping

  • Kipfilet reepjes of tonijn uit blik; varieer wat je zelf lekker vindt.
  • Verse spinazi.
  • Rode paprika.
  • Ui.
  • 1 teentje knoflook, geperst of fijn gesneden.
  • 100 gram geraspte kaas.
  • Mozzarella.
  • Avocado (niet meebakken)
  • Peper.

Zout is niet nodig aangezien er al genoeg zout in de kaas zit. Met de groenten en het vlees/vis kun je zelf eindeloos variëren.

Zo maak je de gezonde pizza

Stap 1: Verwarm de hete lucht oven voor op 225 graden Celsius.

Stap 2: Voor de pizzabodem doen we de bloemkoolrijst, één teentje knoflook, de drie eieren en ongeveer 100 gram geraspte kaas in een schaal. Voeg eventueel nog extra kruiden toe zoals oregano, peterselie en chilipoeder/zwarte peper. Mix het geheel goed door en spreid het uit op een bakplaat of bakpapier. Dit wordt de bodem van de pizza en moet eerst 20 minuten in de oven. Daarna draai je de bodem om en stop je het alsnog 10 minuten in de oven, om er voor te zorgen dat het helemaal krokant is (vooral het midden is belangrijk)

Stap 3: In de tussentijd heb je de tijd om de tomatensaus en, zoals beschreven in stap 5, de topping te maken. Doe de tomatenpuree in een schaaltje, samen met oregano, knoflook peterselie en eventueel peper en mix het goed door.

De tomatensaus hoeft niet vloeibaar, maar mag vrij vast zijn.

De topping voor de tijd bakken.

Stap 4: Voor de topping bak je de kipfilet of tonijn samen met de groenten even goed aan. Doe daar het laatste teentje knoflook doorheen. Hierin kun je variëren wat je zelf wil. Andere groenten gebruiken kan dus prima, courgette, aubergine, rode ui, broccoli; maak er een feest van. Sommigen vinden gehakt lekker in plaats van kipfilet of tonijn. De choice is yours.

Stap 5: Als het goed is heb je een goed krokante bodem. Daarover strijk je de tomatensaus uit en verspreid er nog eens 100 gram geraspte kaas overheen. De vlees/groente topping erop en vervolgens maak je het af door plakjes mozzarella erover te verspreiden.

Stap 6:  Bak de gezonde pizza af in ongeveer 20 – 30 minuten; afhankelijk van wanneer de mozzarella goed is gesmolten. Om het af te maken strooi ik er stukjes rijpe avocado heen (NIET MEE BAKKEN DUS!), wat voor een fijne en gezonde toevoeging zorgt.

Optioneel: Serveer samen met wat rauwe groenten of een salade.

Vult deze bloemkoolpizza wel voldoende?

Niet alleen heb je een gezonde pizza, het smaakt werkelijk heerlijk. Het zal je verbazen hoe verzadigd je bent naderhand. Toen mijn vriendin en ik er aan begonnen hadden we onze twijfels: “Hoe kan deze relatief kleine pizza er nou voor zorgen dat we genoeg hebben.”

Daar ik zelf normaal gesproken twee New York Pizza’s op kan en mijn vriendin één, had zij nu voldoende aan een derde van de pizza en ik twee derde. Het vult ongelooflijk goed.

Ook mijn vrienden zijn er zeer over te spreken.

Een veelgemaakte fout

Is dat de bodem voor de tijd niet krokant genoeg wordt gebakken. Het kost echt wel even tijd om dit goed te krijgen. Het is vooral belangrijk dat het midden goed doorbakken is, anders krijg je een zompig geheel wat de pizza minder lekker maakt.

Heb je zelf meer variaties? Schrijf ze in een reactie!

Voor meer koolhydraatarme inspiratie kan ik jou dit receptenboekje aanraden.

About the Author

Hoe cliché het ook is; aan kennis alleen heb je niets. Pas het toe. Oefen. Onderneem actie en bouw die ervaring op. Ik geef je de kennis, aan jou de eer om er actie op te ondernemen. Ik laat je sleutels naar succes zien en leer je tevens hoe je een passief inkomen opbouwt met het internet. Dat laatste laat ik zien in Affiliate Marketing Domination (www.amdomination.nl)

>