Top 7 Beste Boeken & Cursussen over Uitstelgedrag

By Robert Jansen | Algeheel succes & geluk

mrt 29
uitstelgedrag boek

Uitstelgedrag is een veelkoppige draak. Des te beter jij je uitstelgedrag de baas bent, des te succesvoller jij wordt.

In dit artikel geef ik je een top 7 van de beste boeken en cursussen over uitstelgedrag. Op deze manier krijg je je zaken voor elkaar en verhoog je je productiviteit

Wat zijn de beste boeken en cursussen over uitstelgedrag?

Voordat ik de boeken en cursussen aan je presenteer, eerst even kort: wat is uitstelgedrag nu precies. 

Uitstelgedrag is het verschuiven van taken naar de toekomst, terwijl je weet dat dit leidt tot stress of ongewenste moeilijkheden. 

Kortom: het is het voor je uitschuiven van belangrijke taken zonder goede reden

De oplossing lijkt simpel. Werk je taken gelijk weg. Het is oprecht niet zo simpel, want zelfs de meest succesvolle mensen hebben last van uitstelgedrag. Je moet continu het gevecht aan met dit monster en deze boeken en cursussen helpen je hierbij.

Ik begin met de meest effectieve training op het gebied van uitstelgedrag:

#1: Uitstelgedrag stoppen cursus

Wat is het precies: Online Cursus
Wie heeft het gemaakt: Lifestyle of Business
Hoeveel kost het: Maandelijks €23.95 >> Bekijk de huidige prijs

Uitstelgedrag cursus

Dit is een complete 8-weekse cursus en hoe goed de boeken ook zijn, echt actief met de materie aan de slag gaan is een stuk effectiever.

Omdat je op ieder gewenst moment je abonnement kunt opzeggen, hoeft het je ook niet eens zoveel te kosten.

Jeanet Wolf van Lifestyle of Business geeft deze cursus. Jeanet heeft, ondanks haar relatief jonge leeftijd, veel zakelijke ervaring. Dat niet alleen, ze heeft ook op andere vlakken veel meegemaakt en dit maakt haar de perfecte trainer voor deze cursus. 

Als je een abonnement afsluit, krijg je niet alleen toegang tot deze cursus, maar ook tot Gelukkig om Niets en Ondanks Alles. Met deze twee cursussen in de hand leer je alles om uitstelgedrag een halt toe te roepen.

De grote meerwaarde van de cursus is dat je inzicht krijgt in de oorzaken van uitstelgedrag. Je pakt het probleem bij de bron. Meer weten hoe John en Jeanet dat doen? Kijk dan op de informatiepagina

De inzichten uit de cursus zijn zo waardevol dat ik uitstelgedrag voor een groot deel heb geëlimineerd. Wil jij dat ook? Start dan nu de cursus

Andere sterke boeken over uitstelgedrag

#2 Eat that Frog 

Wat is het precies: Boek
Wie heeft het gemaakt: Brian Tracy
Hoeveel kost het: Ongeveer €18.50 (kijk hier voor de actuele prijs)

Uitstelgedrag aanpakken boek

"Eat a live frog first thing in the morning and nothing worse will happen to you the rest of the day" is een bekende uitspraak van de schrijver Mark Twain. De betekenis is: als je de zwaarste klus 's ochtends als eerste uitvoert, dan valt de rest van de dag mee. 

Dit boek gaat een stuk verder dan deze uitspraak. Geen twee taken zijn hetzelfde, dus je leert maar liefst 21 verschillende technieken om te beginnen met de moeilijkste klussen. Op deze manier leer je je te focussen op de dingen die er echt toe doen en dit helpt je om succesvol te worden. 

Het boek is een echte aanrader, omdat het heel veel verschillende aspecten van uitstelgedrag behandelt. De tips zijn heel praktisch en Tracy gebruikt mooie metaforen die je helpen om de stof beter te onthouden.

Bekijk Eat that Frog >>


#3 The War of Art

Wat is het precies: Boek
Wie heeft het gemaakt: Steven Pressfield
Hoeveel kost het: Ongeveer €13 (kijk hier voor de actuele prijs)

The War of Art

Dit boek van Steven Pressfield is een echte klassieker. Het boek is vooral geschreven voor mensen die creatief werk doen. Schrijven, grafisch ontwerp of ander pionierswerk. 

Het boek legt heel goed uit welke manieren uitstelgedrag de kop opsteekt. Je leert het zo te herkennen en dit maakt het een stuk eenvoudiger om tegen jezelf te zeggen: kop ervoor en door. 

Ook al is het boek geschreven voor creatievelingen, je neemt de lessen ook mee naar andere domeinen van je leven. Of je nu een moeilijk gesprek wilt voeren of een boek wilt publiceren, in beide gevallen voel je de angst voor afwijzing. 

Bekijk The War of Art >>


#4 Do the Work

Wat is het precies: Boek
Wie heeft het gemaakt: Steven Pressfield
Hoeveel kost het: Ongeveer €9 (kijk hier voor de actuele prijs)

uitstelgedrag boeken

Dit boek van Steven Pressfield is een wat praktischere opvolger van The War of Art. Het beste combineer je beide boeken zodat je beide onderdelen van uitstelgedrag covert. 

De belangrijkste les uit het boek is dat het doen van onderzoek of planning ook uitstelgedrag kan worden. Een beetje voorbereiding is goed, te veel voorbereiding is een probleem. 

Een ander ontnuchterend inzicht: je zult nooit helemaal kunnen afrekenen met uitstelgedrag

Je leert wel welke bondgenoten je in kunt zetten om het zo goed mogelijk de kop in te drukken. 

Bekijk Do the Work >>


#5 Het Einde aan Uitstelgedrag

Wat is het precies: Boek
Wie heeft het gemaakt: Petr Ludwig
Hoeveel kost het: Ongeveer €17 (kijk hier voor de actuele prijs)

boek uitstelgedrag

Het einde aan uitstelgedrag is een praktisch en leuk geïllustreerd boek waarin jij leert hoe je korte metten kunt maken met uitstelgedrag. 

Het boek begint met de achtergrond over uitstelgedrag en daarna leer je 9 methoden om je uitstelgedrag te overwinnen. Je kunt zelf bepalen welke methoden je inzet. 

Een van deze methoden is een systeem met papieren en kleurtjes om je gedachten te ordenen. Dit is niet helemaal mijn ding, maar ik ken mensen die niet meer zonder dit systeem kunnen. 

Bekijk Het Einde aan Uitstelgedrag >>


#6 Getting Things Done

Wat is het precies: Boek
Wie heeft het gemaakt: David Allen
Hoeveel kost het: Ongeveer €25 (kijk hier voor de actuele prijs)

uitstelgedrag productiviteit

Veel succesvolle mensen noemen dit zo ongeveer hun bijbel en ik kan me er iets bij voorstellen. Dit boek helpt jou om alle aspecten van je leven te organiseren. Van de korte e-mail die nu binnenkomt tot en met grote plannen die je pas over 20 of 30 jaar wilt realiseren. 

De belangrijkste les uit het boek is dat je alles uit je hoofd haalt en toevertrouwt aan een extern systeem. Dit kost even wat tijd, want je hebt ongelooflijk veel informatie in je hoofd. Als je het eenmaal gedaan hebt, dan is je hoofd vrij.  

Je hoofd is ervoor om ideeën te krijgen, niet om ze vast te houden

Het 'uit je hoofd halen' van werk en het plannen en verdelen helpt je vaak om je uitstelgedrag te overwinnen. Je maakt een afspraak met jezelf en die breek je liever niet.

Bestel Getting Things Done >>


#7 Uitstelgedrag

Wat is het precies: Boek
Wie heeft het gemaakt: Piers Steel
Hoeveel kost het: Ongeveer €20 (kijk hier voor de actuele prijs)

boek uitstelgedrag begrijpen

Er is geen boek dat duidelijker uitleg waarom we uitstellen dan dit boek van Piers Steel. De beste man is expert op dit gebied en haalt alles uit de kast om ons uit te leggen WAAROM we nou toch uitstellen. Het is ergens wel geruststellend dat het gewoon in onze natuur zit en dat je dus geen totale loser bent als je wel eens uitstelt. 

Om je vijand te verslaan, moet je deze begrijpen en daar slaagt dit boek uitstekend in. Het mooie is dat het Piers ook nog de nodige praktische tips geeft om te stoppen met uitstellen.

Het boek is wellicht wat minder praktisch dan bijvoorbeeld Getting Things Done, maar dat maakt het boek niet minder effectief. 

Bekijk Uitstelgedrag >>

About the Author

Hoe cliché het ook is; aan kennis alleen heb je niets. Pas het toe. Oefen. Onderneem actie en bouw die ervaring op. Ik geef je de kennis, aan jou de eer om er actie op te ondernemen. Ik laat je sleutels naar succes zien en leer je tevens hoe je een passief inkomen opbouwt met het internet. Dat laatste laat ik zien in Affiliate Marketing Domination (www.amdomination.nl)

>