AllesOverCrypto’s Cryptocurrency Beginnerscursus Review + Ervaringen

By Robert Jansen | Financieel & rijk worden

mrt 15
AllesOverCrypto betrouwbaar

DeAllesOverCrypto cursus van Derek Westra en Patrick Suikerbehandelt de basics van het handelen in cryptocurrency.

In deze review lees je alles over deze cursus die jou op weg helpt als je wilt handelen in cryptovaluta. Zelf trade ik het liefst bij Bitvavo, aangezien dit de meest goedkope crypto exchange is in Nederland.

1.0 Dit zijn mijn ervaringen met AllesOverCrypto

Iedereen weet dat er in de wereld van de crypto veel geld te verdienen is. Maar hoe werkt het allemaal precies en wat moet je doen om er geld mee te verdienen?

Dat waren de vragen die ik had voor ik met deze cursus begon.

Derek Westra en Patrick Suiker hebben een duidelijke training opgezet waarmee beginners wegwijs worden gemaakt in de wereld van de crypto. Ook als je al wel wat crypto hebt staan leer je in deze cursus hoe je dit lucratief in kunt zetten om meer geld te maken.

Lees deze cryptocurrency review verder om mijn ervaringen met de training van AllesOverCrypto te ontdekken. Is de training een goede investering of financier je alleen de hobby van Patrick en Derek? Maak zelf de keuze of je het doet of niet.


1.1 Wat is de Cryptocurrency Beginnerscursus?

Ik weet dat er veel mensen zijn die flink geld verdienen met cryptocurrency. Voordat ik aan de cursus begon, wist ik alleen zelf niet hoe mensen dit deden.

Tegelijkertijd voel ik een bepaalde urgentie om nu iets met cryptocurrency te gaan doen. Crypto staat nog in de kinderschoenen. De potentie van de blockchain en cryptomunten is enorm.

 • Zelfs als je nooit gaat handelen kun je met een klein bedrag al een mooi rendement halen.

De Cryptocurrency Beginnerscursus lijkt haast wel voor speciaal voor mensen als mij gemaakt te zijn. Een duidelijke cursus waarin aan de leek wordt uitgelegd hoe je winstgevend met cryptomunten kunt beginnen.

Gelukkig wordt ook de veiligheid niet vergeten. We kennen allemaal de verhalen wel over hacks waarbij mensen veel geld kwijtgeraakt zijn.

1.2 Wat is de prijs van deze cursus?

De Cryptocurrency Beginnerscursus is behoorlijk netjes geprijsd. Voor een kleine 200 euro kun jij van start gaan.

1.3 Cryptocurrency Beginnerscursus inloggen

Nadat je betaald hebt voor de cursus via de speciale kortingspagina, krijg je een mailtje met de mededeling dat je bent ingeschreven. Je maakt nog wat laatste gegevens in orde en logt vervolgens in via deze link.

Aan de linkerkant van het scherm zie je het menu. Je ziet per module hoeveel lesssen er zijn en hoeveel je nog moet doorlopen. Hieronder bespreek ik de verschillende onderdelen van de cursus.

Na ieder onderdeel van de cursus is er een quiz. Dit lijkt een beetje kinderachtig, maar het geeft je toch de mogelijkheid om te bepalen of je alles een beetje hebt gesnapt. Als je de quiz niet haalt, dan kun je beter nog wat meer aandacht aan het materiaal schenken, want anders kom je verderop misschien in de problemen.


2.0 Dit is wat je gaat krijgen

Voordat ik inga op hoe ik de cursus heb ervaren en de winsten / verliezen die ik heb doorgemaakt wil ik de tijd nemen om ieder onderdeel afzonderlijk door te nemen.

2.1 Cryptocurrency Beginnerscursus Module 0: introductie

De eerste module komt in de vorm van een tekst. Je krijgt een uitgebreide introductie over geld, de blockchain, smart contracts en dergelijke.

Veel van de concepten rondom cryptovaluta zijn best lastig om te begrijpen. Een blockchain is een soort openbare database die toch anoniem is. Dit soort dingen zijn moeilijk te snappen.  

In de cryptowereld wordt ook veel jargon gebruikt. Dit maakt het ook af en toe wat lastig om de verhalen te begrijpen. Uiteindelijk heb je deze kennis wel nodig. Je moet toch weten waar je in gaat investeren.

Tegelijkertijd was de introductie een enorme eye-opener. Ik ben heel anders gaan kijken naar de manier waarop ons geldsysteem werkt. Ons geld wordt steeds minder waard. Dit komt omdat de overheid geld bijdrukt. De meeste cryptovaluta worden juist steeds meer waard.

Na het lezen van de introductie wist ik een ding zeker: Cryptovaluta hebben de potentie om de wereld te veranderen.

2.2 Module 1: Crypto kopen

Gelukkig mag je al vrij snel echt aan de slag. Je gaat je eerste cryptovaluta kopen. Derek en Patrick sturen je niet meer zomaar ergens heen. Ze leiden je naar de meest betrouwbare cryptovalutabeurs van Nederland, Bitvavo.

Uiteindelijk is het meeste geld te verdienen door te handelen tussen de verschillende cryptomunten. Dit wist ik in het begin ook niet. Dit handelen doe je bij Binance, een van de grootste beurzen ter wereld.

Er zijn nog vier andere beurzen waar je ook kunt handelen met cryptovaluta. Dit zijn beurzen voor gevorderden. Zo kun je op BitMEX speculeren op een koersdaling.

Deze beurzen zijn:

 • IDEX (een gedecentraliseerde beurs op basis van Ethereum)
 • BitMEX
 • Litebit
 • TradeOgre

In het begin heb ik mij lekker beziggehouden met het handelen via Bitvavo en Binance. Pas later ben ik met de geavanceerde websites bezig gegaan.

Ik raad je aan om eerst de basisbeginselen goed onder de knie te krijgen voordat je ingewikkelde dingen met een hoog risico gaat doen.

2.3 Module 2: Crypto beveiligen

Als je cryptocurrency hebt, dan ben je in feite je eigen bank. Dit betekent ook dat je zelf verantwoordelijk bent voor de beveiliging van je cryptomunten.

De cryptovaluta en hun software is natuurlijk uitgebreid getest op veiligheid, maar dat betekent niet dat je zelf niets meer hoeft te doen. Gelukkig leren Derek en Patrick hoe je je cryptomunten kunt beveiligen.

 • Hier zijn meerdere manieren voor. Je kunt iets kiezen dat bij jou past.

De meeste handelaren in cryptovaluta hebben altijd een deel van hun geld op een beurs staan. Ook hier is het belangrijk dat je de zaak goed beveiligt. Er wordt haarfijn uitgelegd hoe je dit door middel van 2FA.

LET OP: Derek en Patrick vinden de beveiliging van de cryptomunten heel belangrijk. En terecht. Daarom moet je in de quiz aan het eind van deze module een score van 100% halen.

De vragen zijn behoorlijk lastig, dus dit is een pittige test. Derek en Patrick zijn zelf een keer €50k verloren door een hack, dus zij weten hoe belangrijk dit is.

2.4 Module 3: Winsten uitbetalen

Op dit moment kun je nog niet naar de Albert Heijn gaan en met Bitcoin, Ethereum of Ripple betalen. Wie weet kan dat in de toekomst wel.

Tot die tijd is het noodzakelijk om je cryptogeld weer om te wisselen naar echt geld. Je kunt hier veel geld verliezen door kosten als je niet uitkijkt.

In de cursus leer je hoe je het geld zo eenvoudig en goedkoop mogelijk kunt laten uitbetalen via diverse beurzen.

2.5 Module 4: Initial Coin Offerings

Iedere Jan Lul die kan programmeren kan zijn eigen cryptomunt beginnen. De verkoop van de eerste munten van een nieuwe cryptocoin wordt een Initial Coin Offering (ICO) genoemd. Je kunt veel geld verdienen als je in een veelbelovend project investeert. Helaas zijn er ook veel slechte ICO’s.

In de Cryptocurrency Beginnerscursus leer je hoe een ICO in zijn werk gaat en hoe je een het kaf van het koren scheidt.

Hierbij komt de informatie uit de introductie goed van pas. Als je daar goed hebt opgelet prik je zo door een slecht verhaal heen.

2.6 Module 5: Crypto trading

Hoewel je in de eerste 4 modules zeker wel in actie komt, zit de echte actie in deze module. Hier komt alles samen uit de eerste vier modules. Je gaat hier ook echt handelen (en als het goed is geld verdienen).

Dit handelen is heel gaaf om te doen, al brengt het ook wel wat spanning met zich mee. Ook al begin je met een klein bedrag, je merkt dat je reageert op ieder tikje omhoog of omlaag op de grafiek.

Gelukkig leren Derek en Patrick je in deze module ook allerlei manieren waarop je je emoties kunt bedwingen. Om succesvol te leren traden, moet je rationeel kunnen denken. De cijfers liegen niet. Jij liegt jezelf soms wel voor.

Deze module bevat vijf verschillende onderdelen waarin je alles over het traden leert:

 • Exchanges
 • Bubbels, emoties en marktcyclussen (lange termijnbewegingen)
 • Support & Resistance (korte termijnbewegingen)
 • Candlesticks
 • Live trade

Vooral die laatste is supervet. Je krijgt de mogelijkheid om mee te kijken met de ervaren handelaars terwijl ze aan het werk zijn. Erg mooi dat Derek en Patrick dit doen en zo ook hun geloofwaardigheid in de waagschaal leggen. De trade kan immers ook hopeloos falen.

Dit gedeelte van de cursus is verreweg het meest waardevol (in mijn ogen)

2.7 Eindexamen

Aan het eind van de cursus wacht je een eindexamen. Heb je 48 van de 60 vragen juist beantwoord? Dan krijg je een heus certificaat.


2.8 Bonussen

Je krijgt niet alleen toegang tot vijf reguliere cursusmodules, maar je krijgt ook nog zes bonussen:

 • De VIP Groep: Beginnerscursus
 • E-boek 1: De Bitcoinbijbel
 • E-boek 2: De juiste cryptocurrency's kopen en verkopen op de juiste momenten
 • E-boek 3: Bitcoin & Belasting
 • E-boek 4: 12 Waardevolle cryptotips voor beginners
 • E-boek 5: Cryptocurrency begrippenlijst
Een groot deel van de informatie in deze e-books haal je ook wel uit de cursus, maar het is toch waardevol om deze kennis ook op een andere manier gepresenteerd te krijgen. Daarbij: herhaling, herhaling, herhaling!

3.0 Zijn Patrick Suiker en Derek Westra te vertrouwen?

De Cryptocurrency Beginnerscursus wordt gegeven door Patrick Suiker en Derek Westra. Zij zijn oprichters van AllesOverCrypto, een van de belangrijkste sites op het gebied van cryptocurrency in Nederland.

Zowel Derek als Patrick ‘ademen’ cryptocurrency. Beide zijn al sinds 2013 (dat is in cryptotermen een eeuwigheid) bezig met het handelen in cryptovaluta. In deze periode hebben zij alles meegemaakt, van grote winsten tot enorme verliezen en grote hacks.

Beide heren zijn enorm behulpzaam. In de introductie van de cursus liep ik een keer vast op een aantal begrippen. Ik stuurde een mail en ik kreeg binnen een paar uur een zeer uitgebreid antwoord op mijn vraag.

Derek en Patrick zijn niet alleen maar actief met AllesOverCrypto. Patrick helpt blockchainbedrijven bij hun marketing in Nederland. Derek Westra helpt bedrijven om sneller te groeien en heeft een stichting die dieren in Afrika helpt.

AllesOverCrypto van Derek Westra en Patrick Suiker is een legitieme onderneming.

Bestaande handelsnamen: AllesOverCrypto | StartJouwDroomleven
KvK nummer: 70563357
Adresgegevens: Herengracht 449a met postcode 1017BR te Amsterdam

Wil je meer weten over hun aanpak en hoe zij te werk gaan in deze prachtige markt? Bekijk dan het gratis webinar waarin je een kijkje neemt achter de schermen.

3.1 Garantieregeling

Het spreekt in hun voordeel dat Patrick en Derek een garantieregeling hebben voor de cursus. Er geldt een 90 dagen, niet goed, geld terug garantie.


4.0 Eindoordeel Cryptocurrency Beginnerscursus

Zoals je tijdens de review van de Cryptocurrency Beginnerscursus wel hebt gelezen, ben ik tevreden over de cursus. De wereld van cryptocurrency is complex, maar met behulp van de cursus heb je in no-time een goede basis om te gaan handelen met cryptomunten.

Dit doe ik de laatste tijd dan ook met veel plezier. Ik vind het gaaf om te doen, maar ik ga er ook mee door omdat ik er ook flink wat winst mee maak.

De kosten van de cursus had ik er binnen 7 weken uit. Dat vind ik zeker de moeite waard.

4.1 Pluspunten

 • De cursus heeft een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding. Je krijgt echt waar voor geld
 • Rustig en duidelijk ingesproken video’s
 • Handige bonussen
 • Een duidelijke en goede opbouw
 • De trainers Derek en Patrick zijn gepokt en gemazeld in de cryptowereld. Ze zijn echter niet te beroerd om je te helpen als je een vraag hebt.
 • Absoluut hoogtepunt: live meekijken met een trade

4.2 Minpunten

 • De introductie is wat lastig te volgen, zeker voor een beginner. Dit is echt het enige onderdeel dat nog wat verbetering behoeft.
 • De cryptomarkt is grillig en het is moeilijk om je emoties in bedwang te houden. Houd er rekening mee dat je hier wat leergeld voor moet betalen.

AllesOverCrypto Beginnerscursus

8.5

Algemene beoordeling

8.4/10

Praktisch

9.0/10

Motiverend

7.0/10

Betrouwbaarheid

10.0/10

Prijs/Kwaliteit verhouding

8.0/10

About the Author

Hoe cliché het ook is; aan kennis alleen heb je niets. Pas het toe. Oefen. Onderneem actie en bouw die ervaring op. Ik geef je de kennis, aan jou de eer om er actie op te ondernemen. Ik laat je sleutels naar succes zien en leer je tevens hoe je een passief inkomen opbouwt met het internet. Dat laatste laat ik zien in Affiliate Marketing Domination (www.amdomination.nl)

>