10 Redenen Waarom Je Jezelf Verloren Voelt

By Robert Jansen | Lifestyle

jul 09
ik voel me verloren

In een tijd waar koffie de drug is om je werkweek door te komen en alcohol in het weekend wordt gebruikt om alles even te vergeten, voelen we ons nogal eens verloren. 

Vandaag geen review, maar wel tips om je leven weer op orde te krijgen. Voel jij je wel eens verloren? Raak je jezelf kwijt? Geen zorgen. Ik ook. Sterker nog, IEDEREEN ervaart dit in meer of mindere mate.

"Wat doe ik hier op aarde?"
"Waar ben ik in godsnaam mee bezig?"
"Waar doe ik het allemaal eigenlijk voor?"
"Wtf..."

Het is heel normaal jezelf verloren te voelen. Het is een veel voorkomend fenomeen.

Vandaag gaan we kijken naar de 10 voornaamste redenen waarom jij je verloren voelt. Daarnaast krijg je handvatten mee om er mee om te gaan. 

Maak van ieder dubbeltje een kwartje (of zelfs een euro) en excelleer op ieder vlak van je leven. Ik laat het je zien in de 100K Mindset.

1. We luisteren niet meer naar onszelf

We luisteren alleen maar naar wat anderen ons zeggen; we luisteren niet meer naar onszelf.


Naar wie luisteren we zoal:
 • School
 • Ouders
 • Vrienden
 • Familie
 • Je baas
 • Klanten
 • Partner
 • Buurman
 • Etc.
En ga zo nog maar even door. Iedereen lijkt altijd zo goed te weten wat goed voor je is en wat jij zou moeten doen. Vraag jezelf eens af: 

Wat wil IK?

Veelal zijn we de connectie met onszelf kwijt geraakt. We luisteren niet meer naar wat we zelf echt willen. We nemen geen tijd meer voor onszelf, omdat we altijd maar zo druk zijn met van alles en nog wat. 

2. We gooien onze tijd weg

Ga eens na waar jij soms uren per dag mee bezig bent. Als we kijken naar de gemiddelde Nederlander dan gaat er gemiddeld zo'n vier uur per dag verloren aan:
 • Televisie kijken
 • Scrollen op Facebook/Instagram
 • Chatsessies op WhatsApp
 • "Grappige" filmpjes bekijken op YouTube
 • Netflix
 • Gamen of spelletjes doen

Alle tijd die we besteden aan domme dingen is tijd die we nooit meer terugkrijgen. We zijn letterlijk geniaal geworden in het weggooien van tijd. Tijd verspillen aan activiteiten die onze levenskwaliteit niet verhogen en vaak zelf verlagen.

Succesvolle mensen besteden hun tijd heel gericht. Rijke mensen weten dat tijd letterlijk geld is. Alle tijd die opgeslokt wordt aan filmpjes kijken via Facebook is tijd waarin men zich bijvoorbeeld ook had kunnen verdiepen in nieuwe manieren van online geld verdienen of een wandeling door het bos om creatief te worden.

Aanvullende informatie

Besef je zelf goed dat iedere minuut die je aan onzin besteedt, NOOIT meer terug gaat krijgen.

We gaan met tijd om alsof het niets is.

Terwijl tijd het meest kostbare is wat we hebben.


Vergooi je je tijd, dan vergooi je je leven.

3. We hebben een ongezond voedingspatroon

Veel mensen eten slecht. De gemiddelde Nederlander eet zeer ongezond.

Als één ding een feit is, dan is het dat je door jezelf goed te voeden, je je ook goed gaat voelen. Je krijgt meer energie, levenslust en je bent minder lui.

Rotzooi in => Rotzooi uit => voel je rot.
Gezondheid in => Gezondheid uit => voel je gezond.

Simpel als maar kan. Mensen om me heen die zeggen dat ze willen afvallen, maar tegelijk ook nog willen genieten. Ze zien het eten van taart en zelfs roken als even een genotsmomentje. Even fijn. Even lekker. 

En daarna dan? Als je je gebakje hebt gegeten, voel je je dan nog steeds zo fijn? Of voel je je schuldig dat je 'toch weer hebt toegegeven'. Ik geniet eerlijk gezegd meer van een fantastische veganistische maaltijd met havermout, fruit en noten. Wellicht is het qua smaak niet zo overweldigend als een stuk taart of pizza, maar de langdurige energie en productiviteit die eruit voortvloeit maakt het helemaal goed.

4. We geloven onze gedachten ALTIJD

Volgens mij was het Eckhart Tolle die zei in het boek 'The Power of Now': "You are not your thoughts."


Toen ik dat boek járen geleden voor het eerst las kon ik er met mijn kop niet bij wat hij daarmee bedoelde. Hoezo ben je zelf je gedachten niet? Gedachten spelen zich toch in jouw hoofd af? Je maakt ze toch zelf? Dan klopt het toch?


Sinds een tijdje is het kwartje gevallen


We zijn onze gedachten niet en gedachten zijn (lang) niet altijd de waarheid. Verdiep je eens in mediteren als je dat niet al doet. Je leert anders naar je gedachten te kijken. Je leert je gedachten te zien als wolken die voorbij passeren en het niet allemaal meer zo serieus te nemen.


Het werkt verlichtend om niet alles te hoeven geloven wat er in je hoofd omgaat.

 • Wees bereid om KRITISCH naar je eigen gedachten te kijken. Vooral de gedachten die je naar beneden halen en je demotiveren. Als jij regelmatig tegen jezelf zegt hoe een slecht persoon je bent; dan wil je deze gedachten leren transformeren. Lees bijvoorbeeld eens het boek Gorilla Mindset waarin je leert je gedachten om te draaien.

5. We kijken naar hoe anderen het hebben

We denken dat alle andere mensen het allemaal goed voor elkaar hebben.

We denken vaak dat anderen het allemaal precies weten. Andermans leven ziet er altijd zo prachtig uit. Mensen scheppen graag op over hoe geweldig alles loopt.

We hebben vaak de illusie dat we de enige zijn die zich verloren voelt.

Natuurlijk is dat niet zo. Door onszelf telkens maar te willen vergelijken met anderen worden we inderdaad depressief. Stop daar onmiddellijk mee en zoek manieren om niet anderen het naar de zin te maken maar om het JEZELF naar de zin te maken.

Jezelf vergelijken met anderen is uiterst respectloos naar jezelf toe. Jij kan NOOIT iemand anders zijn en dat hoeft ook niet. De enige wie je hoeft te zijn, is jij. Constant bij anderen kijken hoe geweldig ze het hebben en vervolgens gaan zitten rouwen omdat jij dat niet hebt, is een enorme dief van je levensgeluk. 

De tip: word niet iemand anders, maar word (de beste versie van) jezelf.

6. We willen overal controle over hebben

We proberen alles onder controle te hebben.

We willen alles perfect hebben. Elk onderdeel van ons leven moet perfect zijn.

Vrienden.
Familie.
Gezin.
Partner.
Carrière. 
Financieel.
verloren voelt

Dat, terwijl dat vaak helemaal niet mogelijk is. Tuurlijk, je kan aan jezelf en je leven willen werken. Je wilt dingen goed op orde hebben. Je wilt zekerheid, gelukkig zijn, plezier, fijne mensen om je heen, veel geld verdienen, noem het maar op. Maar waarover heb je nou uiteindelijk echt controle?

Laat het los en je zult zien hoe verlichtend het werkt.

7. We zijn vaak afgeleid

We spraken er in het hele begin al over, maar we laten ons vaak zo ontzettend afleiden van onze ware ik. En dat is zonde, want zo verliezen we onszelf. Best logisch toch?


Toch vinden nog veel mensen het gek dat ze zichzelf verliezen, terwijl ze constant bezig zijn om hun focus op alles behalve zichzelf te leggen.


We worden constant afgeleid door van alles en nog wat om ons heen. 


Het is moeilijk om gefocust te zijn op één activiteit, simpelweg omdat er in onze omgevingen veel prikkelingen zijn waar we moeilijk NIET aan toe kunnen geven.


Jezelf regelmatig in een omgeving plaatsen waarin afgeleid worden moeilijk is, is een oplossing. Niet alleen je fysieke omgeving kan je sterk afleiden. Ook andere mensen, je telefoon en zelfs je hond. Als je een hoger doel hebt waar je veel tijd aan wilt besteden dan kan je het je simpelweg niet veroorloven je constant te laten afleiden.


Focus is essentieel.

8. We praten neerbuigend tegen onszelf

We praten neerbuigend en denigrerend naar onszelf.

In ons hoofd vliegen er allerlei gedachten rond (zo'n 70.000 per dag). Veel daarvan zijn er om onszelf naar beneden halen.

Schaamte over onszelf.
Schuldgevoelens over dingen die we (niet) hebben gedaan.
Boos zijn op onszelf omdat je een foutje hebt gemaakt.

Zoals gezegd, we kunnen onze gedachten in twijfel trekken. Trek daarom ook negatieve gedachten jegens jezelf in twijfel. Buig deze om naar iets positiefs. Wees vriendelijk voor jezelf.

Praat tegen jezelf alsof je tegen je beste vriend praat en je zult zien dat alles een stuk fijner wordt.

Mediteren kan hier ontzettend bij helpen. Zo ga je bepaalde gedachtepatronen zien en herkennen. Door bewust van dit soort patronen te worden kun je ervoor kiezen ze te doorbreken en juist positief met jezelf te praten.

verloren voelt

9. Alles behalve het hier en nu

We zijn (te veel) bezig met wat er in het verleden is gebeurd of we maken ons zorgen over de toekomst.

En dat terwijl we niet meer in het verleden leven. In het hier en nu zijn oneindig veel mogelijkheden. Dat wat we NU doen zal de toon zetten voor de toekomst. 

In plaats van jezelf zorgen te maken over de toekomst of lopen piekeren over wat er in het verleden is gebeurt, gebruik die energie om actie te ondernemen OP DIT MOMENT om daar te komen waar je wilt.

10. Gelukkig zijn om niks en ondanks ALLES

Vanaf vandaag gaat dit anders. Als we bereid zijn om de verantwoordelijkheid over ons leven te nemen en naar ONSZELF te luisteren. Dan komt het vanzelf goed. Pak de triggers aan en ontdek dat jij kunt KIEZEN om je goed te voelen.

Neem het heft in eigen hand. 

Het is een kunst om controle te krijgen over jouw gedachten. Dat je, op het moment dat je, wanneer je brein je gaat saboteren, kunt ingrijpen. Op die manier kun je het snel voorkomen en weer rustig verder gaan.

Het is daarom een interessante vraag om jezelf te stellen: "Kan ik gelukkig zijn om niks en ondanks alles?"

In de gelijknamige cursus laat Jeanet Wolf je zien dat dit kan en hoe je dat voor jezelf waarmaakt. 

Het is een training en daarmee niet binnen enkele dagen voor elkaar. Dit kost maanden, zo niet jaren oefening. 

Jeanet Wolf LSOB

Ik vind het misschien wel één van de beste cursussen die ik ooit heb mogen volgen. Het beste (en toch goedkope) kado wat ik aan mezelf heb gegeven.

De materie is zeer uitgebreid en wordt telkens nog verder aangevuld. Het belicht ook zaken als hoe je meer geld in je leven kunt verwelkomen, hoe je omgaat met vervelende, moeilijke mensen en hoe je als persoon rustiger wordt.

Er worden tal van interessante facetten belicht die je nergens anders vindt. Echt een aanrader om volledige controle te krijgen over je eigen gedachten, emoties en gedrag.

Het doel van Gelukkig Om Niks & Ondanks Alles is, wat de naam al zegt, maar ook om meer de persoon te zijn en het leven te ontwikkelen wat je diep van binnen wilt.

Maak van ieder dubbeltje een kwartje (of zelfs een euro) en excelleer op ieder vlak van je leven. Ik laat het je zien in de 100K Mindset.

About the Author

Hoe cliché het ook is; aan kennis alleen heb je niets. Pas het toe. Oefen. Onderneem actie en bouw die ervaring op. Ik geef je de kennis, aan jou de eer om er actie op te ondernemen. Ik laat je sleutels naar succes zien en leer je tevens hoe je een passief inkomen opbouwt met het internet. Dat laatste laat ik zien in Affiliate Marketing Domination (www.amdomination.nl)

 • trouwjurk schreef:

  Prima werk.

 • >